Vesthimmerland

De får ikke båden!!!

Bekymring over nyt fælles beredskabsselskab

I forbindelse med det nye fælles beredskabsselskab for de 11 nordjyske kommuner har der ifølge Knud Kristensen været talt om at flytte luftpudebåden væk fra Vesthimmerland. Arkivfoto: Grete Dahl

I forbindelse med det nye fælles beredskabsselskab for de 11 nordjyske kommuner har der ifølge Knud Kristensen været talt om at flytte luftpudebåden væk fra Vesthimmerland. Arkivfoto: Grete Dahl

VESTHIMMERLAND:Når de 11 nordjyske kommuner 1. januar 2016 danner et nyt fælles beredskabsselskab og inddeler regionen i fire såkaldte ”klynger”, hvor Vesthimmerland kommer sammen med Mariagerfjord og Rebild i den ene klynge, forbliver servicen for vesthimmerlændingene mon så lige god som nu, hvor kommunen har sit helt eget beredskab?

- Ja, hele udgangspunktet er, at servicen ikke må forringes, fastslog borgmester Knud Kristensen (K) på torsdagens byrådsmøde.

Udover at være borgmester er han også formand for beredskabskommissionen i kommunen.

Men det afholdt nu ikke Venstre-manden Jens Lauritzen fra at spørge kritisk ind til konstruktionen med det nye fælles beredskab. Det skete i forbindelse med, at byrådet valgte at sige ja til at deltage i fællesskabet.

Bruger mest

Jens Lauritzens henledte opmærksomheden på, at Vesthimmerland i øjeblikket er en af de kommuner, som bruger flest penge pr. indbygger på beredskabet, men for pengene får man så også et rigtig godt beredskab, der er rustet til at håndtere f.eks. stormflod. Her har Løgstør, Lendrup og Hvalpsund flere gange i de senere år er været ramt hårdt, når Limfjorden viser tænder.

- I øjeblikket kan beredskabet være klar på 10 minutter ved stormflod. Men hvordan sikrer vi, at det også vil være tilfældet i fremtiden i det store fælles beredskabsselskab, hvis man f.eks. vælger at placere stormflodsmateriel andre steder - måske i Mariagerfjord Kommune, hvor der også er en fjord, spurgte Jens Lauritzen.

Det fik borgmester Knud Kristensen til at pointere, at der ansættes en ny overordnet beredskabschef, som får til opgave at sørge for, at der under ingen omstændigheder bliver dårligere service for borgerne i Vesthimmerland med den nye konstruktion.

- Jeg har hørt, at der har været talt om flytte luftpudebåden, der kan bruges på f.eks. Vilsted Sø, fra Vesthimmerland til Aalborg. Men sådan bliver det ikke, garanterede Knud Kristensen overfor hele byrådet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.