Trafikulykker

De fire mænd fra speedbådulykke druknede

Ofrene havde kun mindre kvæstelser - de har ligget i vandet med hovedet nedad

Blomster på sten-molen i Hundige. hvor fire mænd omkom i speedbådulykken ud for Hundige Havn. Foto: Nils Meilvang/Scanpx

Blomster på sten-molen i Hundige. hvor fire mænd omkom i speedbådulykken ud for Hundige Havn. Foto: Nils Meilvang/Scanpx

HUNDIGE:De fire mænd, der tirsdag omkom i en speedbådulykke ud for Hundige havn syd for København, døde alle ved drukning.

Det står klart efter et ligsyn torsdag, oplyser vicepolitikommissær Bjarne Malling, Midt og Vestsjællands Politi, til Ritzau.
Mændene havde for de flestes vedkommende kun småskrammer. Derfor kan det udelukkes, at de er døde af kvæstelser ved sammenstødet med en stenhøfde i nærheden af havnen, som de torpederede med høj fart i nattens mulm og mørke.

Slynget ud af båden

- De tre havde forskellige mindre knubs. Kun en af dem, formentlig føreren af båden, havde et større sår i bughulen, som formentlig skyldes gashåndtaget. Men ellers tyder det på, at de er blevet slynget ud af båden og slået bevidstløse, siger Bjarne Malling.

Ved ligsynet blev der fundet tegn på drukning. Derfor menes det, at de fire mænd er blevet slået bevidstløse ved den voldsomme kollision og har ligget med ansigtet i vandet, så de er druknet.
Politiet mener, at det var bådens ejer, en 51-årig mand fra Greve, der sad ved styrepinden på ulykkestidspunktet. Manden havde speedbådscertifikat.

Til Nyhavn

Mændene havde mandag eftermiddag været på en fornøjelsestur til København. Turen gik blandt andet til Nyhavn, og her blev der ifølge politiet set spiritus i båden.

Politiet afventer svar på blodprøver fra Retskemisk Institut, før det kan fastslås, om spiritus spillede en rolle ved ulykken.
Mændene stod ud fra Hundige havn mandag ved middagstid. Hvad lavede i København ud over besøget i Nyhavn er ikke klarlagt.

Bekymret pårørende

En pårørende havde kontakt med dem ved midnat, og omkring samme tidspunkt så et vidne speedbåden passere Sjællandsbroen i retning mod syd.

Kun en af mændene havde mobilen tændt, og efter mobilsignalet at dømme fortsatte mændene i sydlig retning langs kysten i Køge Bugt. Mobilen var tændt indtil klokken 0.15, oplyser politiet.
Politiet har ikke fundet GPS eller andet navigationsudstyr. En teknisk undersøgelse skal klarlægge, om ulykken kan skyldes tekniske fejl på speedbåden.
Det var hustruen til en af mændene, der slog alarm tidligt tirsdag morgen, da hendes mand ikke var vendt hjem tirsdag morgen.
Ligene af de fire mænd blev fundet tirsdag eftermiddag i vandet rundt om båden, der drev rundt med bunden i vejret et par hundrede meter nord for Hundige havn.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.