De fleste elsker chefen

Syv ud af ti medarbejdere er tilfredse med deres nærmeste leder

De fleste er tilfredse med deres nærmeste leder, men især blandt medarbejdere i 30erne er mange utilfredse. Foto: Iris/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

De fleste er tilfredse med deres nærmeste leder, men især blandt medarbejdere i 30erne er mange utilfredse. Foto: Iris/Scanpix Scanpix Denmark

DANMARK:I en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte siger hele 71 procent, at de er tilfredse med deres leder. Fokus på god ledelse har endelig båret frugt, mener ekspert.

- Det er positivt for hele samfundet, at så mange medarbejdere er glade for deres leder. En god relation mellem leder og medarbejder er jo en forudsætning for, at vores arbejdspladser fungerer. Det gælder både trivsel på jobbet, håndtering af stress og den generelle effektivitet, siger partner i Deloitte Kim Domdal, der rådgiver virksomheder og ledelse, talentudvikling og performance, i en pressemeddelelse.

De gode tal skyldes blandt andet, at mange arbejdspladser har haft et stort fokus på god ledelse, mener Kim Domdal:

- Både i erhvervslivet og i det offentlige har arbejdspladserne investeret millioner i at efteruddanne deres ledere. Samtidig bliver lederne målt og vejet gennem medarbejdertilfredshedsundersøgelser og løbende evalueringer. Her får topledelsen en klar fornemmelse af, hvilke ledere, der gør det godt, og hvem der eventuelt skal have en hjælpende hånd, siger han.

Nogle er utilfredse

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for deres nærmeste leder. Gruppen af medarbejdere mellem 30 og 39 år er markant mindre tilfredse end resten af deres kolleger.

- 30erne er klart det årti, hvor folk har det største ønske om at udvikle sig. Derfor stiller de også ekstremt store krav til deres leder. I 30erne skal man helst have sat karrieren på rette spor. Mange forventer derfor både lønstigninger, forfremmelser og spændende opgaver. Det er klart, at ikke alle ledere kan leve op til det, siger Kim Domdal.

Kim Domdal opfordrer både ledere og medarbejdere til at have en åben dialog om, hvad der er god ledelse.

- Jo mere åbent man taler om god ledelse, des større er chancen for, at man ender i en situation, hvor alle er tilfredse. Ligesom en medarbejder har brug for hjælp til at blive en god medarbejder, har en leder også brug for hjælp til at blive en god leder, siger han.

Kun 24 procent af de 30- til 39-årige siger, at de er ”meget tilfredse” med deres leder. Blandt resten af medarbejderne er tallet 41 procent.

Tallene er baseret på i alt 1.004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.