EMNER

De flytter om og maler som i Fra Skrot til Slot I ARBEJDSTØJET: 22 forældre er mødte op i Kløvermarken for at skrotte og tømme lokalerne, der skal forandres helt

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Souschef Ulla Egholm i containeren, hvor tingene skal opmagasineres, ikke skrottes og vejes som TV-programmet fra Skrot til slot, der har lagt navn til arbejdsweekenden.

SKAGEN:Der er organiseret kaos i børnehaven Kløvermarken lørdag formiddag. Cirka 20 forældre er i fuld gang med at tømme rummene og når det er gjort skal man i gang med at male. Personalet dirigerer og flytter selv tingene ud i denne udgave af tv-programmet fra Skrot til Slot, hvor håndværkere og indretningsarkitekten rykker ind. Men i virkelighedens fra Skrot til Slot er arbejdet lagt i hænderne på forældrene, der har weekenden til dette projekt, på mandag kommer børnene, og de ved ingenti ng om forandringerne. De ved ikke, at de får et helt nyt dramaværksted, en kørebane på et gulvtæppe og meget mere. - Vi har spurgt 15 af børnene om, hvad de synes der mangler i Kløvermarken og har også observeret dem, så derfor er det børnenes ønsker, der bliver gennemført, fortæller lederen af børnehaven John Høst Sørensen. Snakken med børnene har været del af en lovpligtig Børnemiljøvurdering, hvor pædagogerne har spurgt børnene om, hvordan de har det i børnehaven. - Det har så betydet, at vi laver om på indretningen og får en mere værkstedsagtig børnehave blandt andet deler vi rummene mere op, og vi laver også en stue, hvor man kan hygge sig. Børnene er også blevet interviewet om de udendørs faciliteter. - Og de vil blandt andet gerne lege sørøvere og have et skib, så det er planen, at når vi er færdige indendørs, skal vi til at lave en plan for ændringerne udendørs, forklarer John Høst Sørensen. Der går 40 børn i Kløvermarken og Joan Gajhede Damsgaard er mor til en af de store børn. Hun ved, at Niklas på seks år vil synes, det er spændende, at børnehaven er lavet om. - Og jeg håber, at hans lillesøster får plads i Kløvermarken til sommer, så vores indsats også kommer til at gavne hende.