Danmark

De første heavy-fans finder vej til Metallica-køen

Køen til lørdag aftens Metallica-koncert var allerede massiv ved 12-tiden. - Det er ventetiden værd, lyder det

De første heavy-fans finder vej til Metallica-køen

Det var egentlig ikke meningen, at 38-årige Søren Stuhr Mandrup skulle til Danmark denne sommer. Han bor til dagligt i Dublin, hvor han arbejder i en internetbank, og sommeren skulle tilbringes i Irland.

Men sommerplanerne ændrede sig med ét, da han for en måned siden gik ind på Jyllands-Postens hjemmeside.

- Så ser jeg på nettet, at Metallica skal spille på Roskilde Festival, og så siger det ligesom bare "kling". Så jeg tog straks ind på arbejdet og tog fat i min chef, "Kan jeg lige få fri i en uge, for jeg vil gerne et smut til Danmark?".

Han har lørdag formiddag tilsluttet sig en allerede betragtelig kø af heavy metal-fans, der vil sikre sig optimalt udsyn til aftenens koncert med det legendariske rock-band.

Og Søren Stuhr Mandrup tilbringer med glæde over 10 timer i køen. Han ved, at koncerten er ventetiden værd.

- Jeg har været til koncert med det her band 32 gange, så jeg ved, hvad jeg går ind til.

- Dem, der aldrig har været til Metallica-koncert før, går ind til et rockshow ud over det sædvanlige. Det er et band, der giver sig 110 procent. Det er utroligt, hvad de kan, når de står på en scene, fortæller han.

Roskilde Festival er Metallicas eneste europæiske opgave denne sommer, og det betragtes som lidt af et scoop, at Lars Ulrich & co er blevet lokket til Danmark.

Det er efterhånden 10 år siden, at bandet sidst besøgte festivalen. Og tålmodigheden er ved at være tyndslidt hos fansene. Helt forrest i Metallica-køen sidder 20-årige Jacob Skovgaard Jensen fra Odense og tripper.

- Jeg har siddet i kø siden klokken 07.30. Jeg vil jo gerne have gode pladser, så jeg satte vækkeuret til at ringe tidligt.

Han får tiden til at gå med at udveksle Metallica-historier med de andre fans. Og han satser også på at få indhentet lidt af den tabte søvn. Det har været en lang uge, fortæller Jacob Skovgaard Jensen.

Han glæder sig "ubeskriveligt" meget til, at klokken bliver 22.30, hvilket er Metallica-tid. Og han har svært ved præcis at sætte en finger på, hvad der gør en Metallica-koncert værd at sidde 14 timer i kø for.

- Det er guitarspillet. Og sangene og melodierne. Og også selve showet. Det hele spiller bare sammen. Det er simpelthen en fornøjelse.

- Jeg glæder mig mest til "Enter Sandman", og hvis de så også spiller "Nothing Else Matters", så vil det ikke gøre noget, slutter han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.