De gik ind i 2016

Nytårsmarch på årets første dag i Skagen Klitplantage

Hans Christensen og Peter Broen
Travetur 1. nytårsdag i Skagen Klitplantage.Foto: Peter Broen
Skagen 1. januar 2016 16:11 - Opdateret 1. januar 2016 16:30

SKAGEN: Flaget var hejst, og der var tændt op i brændeovnen i klubhuset på Gl. Landevej, da Skagen OK & Motion i samarbejde med Hjerteforeningen, Frederikshavn, kaldte til nytårsmarch på årets første dag.

Et halvt hundrede deltagere bankede nytårsfestens rust af sig, tog imod invitationen og begav sig ud på en frisk gåtur i de naturskønne omgivelser i Skagen Plantage.

Ruten førte op forbi Den tilsandede Kirke, over Flagbakken med udsigt over det meste af Skagen Odde og retur til klubhuset, hvor kaffen ventede.

Forebyggelse

Nytårsmarchen er efterhånden blevet en tradition. Af den slags, der er brug for i et land, hvor én ud af fire dør af en hjerte-kar-sygdom.

For Hjerteforeningen er nøgleordet ”forebyggelse”.

- Motion er godt for blodtrykket. En halv times rask gang om dagen er nok til at sænke blodtrykket, så det handler om at komme afsted, ud at gå så hjertet slår lidt hurtigere. Man får det bedre, man taper sig og kroppen holdes i gang, siger Karen Lund, der er næstformand i Hjerteforeningens afdeling i Frederikshavn.

Hjerteforeningen arrangerer gåture hver tirsdag klokken 14 fra De Frivilliges Hus i Danmarksgade i Frederikshavn.

Tre gange om året arrangerer de gåture fra Knivholt hovedgård, og 22. juni i år inviterer de sammen med Skagen OK & Motion til en længere kystvandring omkring Skagen.

Motionsløb og MTB

For Skagen OK & Motion er nytårsmarchen blot en af mange aktiviteter.

Klubben startede som en orienteringsklub. Siden hen kom distanceløberne til, og de seneste år er det MTB, der er blevet det nye sort.

Mountainbikerytterne er blevet optaget som en gren i klubben og træner flere gange om ugen på det 14 km lange MTB-spor i Skagen Klitplantage.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...