Museer

De gode ideer står i kø

Nordsøcentret og Nordsømuseet har nu en fælles ledelse

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Poul Pedersen, til venstre, tog afsked med Nordsøcentret, mens Jens Otto Størup sagde goddag.

HIRTSHALS:I går blev der officielt sagt farvel til Nordsøcentrets tidligere direktør, Poul Pedersen, og goddag til Jens Otto Størup, som er direktør for både museum og center. Som direktør for to institutioner, som er meget forskellige, har Jens Otto Størup sagt ja til noget af en opgave. Alle kender Nordsømuseet, for det er her man kommer, mens Nordsøcentrets forskningsarbejde ikke kommer ud til en bredere befolkning. - Jeg tror, at vi skal tilbage til de oprindelige ideer, hvor museet er et udstillingsvindue, hvor man formidler det, der forskes i på Nordsøcentret. - Der går 200.000 mennesker ind ad døren til museet hvert år, og på centret har vi nogle af Danmarks bedste forskere siddende, siger Jens Otto Størup, som også mener, at de har en forpligtelse til at fortælle om det, der foregår i det havområde, som har lagt navn til de to institutioner. Ingen hvide hajer her Det er Nordsømuseet, der trækker de mange betalende gæster til, og som ved alle andre attraktioner, så skal der ske en udvikling for at holde fast i de besøgende. Men den nye direktør er meget bevidst om, at man hele tiden har fokus på Nordsøen. - Det kunne jo være sjovt at have en hvid haj i oceanariet, siger Jens Otto Størup og skyder straks ideen ned, for der er ingen hvide hajer i Nordsøen, og derfor skal der heller ikke være nogen på museet, selv om de nok skulle gavne besøgstallet. - Vi skal formidle det grå hav. Folk har et forhold til de fisk, som vi har. Det er jo de fisk de spiser. Frisk fisk på menuen Mange gæster har undret sig over, at man ikke kan købe frisk fisk fra Nordsøen i museets cafeteria, men det har de også tænkt over. - Vores gæster skal kunne smage noget andet end en friturestegt fiskefilet. Ligesom på andre områder, hvor man kan forene kræfterne fra de to institutioner, har han en ide om, at den fremragende kok, som de har på Nordsøcentret, kan være med til at udvikle menuen i cafeteriet. Jens Otto Størup har haft en samtale med hver enkelt medarbejder, som også er blevet bedt om at komme med gode ideer. - Vi fik 93 ideer, og nu sidder medarbejderne og vurderer de enkelte ideer. En ting er dog helt klar. Nordsømuseet vil især vende blikket mod børnene. - Det er børnene, som bestemmer, hvor vi skal hen, derfor er legepladsen en del af oplevelsen, siger Jens Otto Størup, som mener, at en god legeplads er lige så vigtig for totaloplevelsen som en ny klumpfisk.