EMNER

De handlende tror ikke passagertallet falder

Der er ingen tårer eller klagesang hos de handlende i Hirtshals i kølvandet på Color Lines meddelelse om, at ruten Oslo-Hirtshals lukker.

Der er ingen tårer eller klagesang hos de handlende i Hirtshals i kølvandet på Color Lines meddelelse om, at ruten Oslo-Hirtshals lukker.
Arkivfoto: Hans Ravn

Der er ingen tårer eller klagesang hos de handlende i Hirtshals i kølvandet på Color Lines meddelelse om, at ruten Oslo-Hirtshals lukker. Arkivfoto: Hans Ravn

Formand for Hirtshals Handelsstandsforening, Kurt Jakobsen, tror ikke, at det vil give sig udslag i færre passagerer og dermed mindre handel. - Jeg ser sådan på det, at er et led i Color Lines strategi med indsættelse af de to Superspeed færger. De vil komme til at fragte mange flere passagerer over end de traditionelle gamle færger har kunnet. De sætter jo to store færger ind fra Kristiansand og Larvik, og jeg tror ikke, det vil give færre handlende samlet set, siger han. Kurt Jakobsen peger på, at det kun tager en time at køre i bil fra Oslo til Larvik - så de folk, der før sejlede fra Oslo, kan i stedet tage turen fra Larvik. Og spare tid samlet set, eftersom den overfart er væsentligt kortere. - På den måde mener jeg, at det kan få regnestykket ti at gå op. Jeg håber og tror, at den disposition, som Color Line tager, er for alles bedste, siger Kurt Jakobsen. Hos Slagter Winther lyder de samme toner. Forretningen får cirka det halve af sin omsætning fra norske kunder, og indehaver Karl Christian Lunden tror fortsat på, at nordmændene vil komme til byen. - Det er da træls, at der mangler en rute, men det er ikke sådan, at vi står med det helt store tudefjæs på. Det er ikke anderledes end at der kommer et nyt skib 20. juni, SuperSpeed 2, og vi lykkelige over, at den kommer til Hirtshals, siger han. Han tror også på, at passagertallet vil blive noget nær det samme ¿ og at folk fra Oslo vil køre til Larvik og tage færgen der. - Det plejer at komme over en halv million passagerer fra Oslo til Hirtshals, og det er klart, at dem vil Color Line ikke bare sige farvel til. Det vil holde på dem og ikke bare forære dem væk til andre. Color Line optimerer deres forretning ligesom alle andre, og jeg tror, at trafikken bliver øget, siger Karl Christian Lunden.