Mariagerfjord

De har taget os som vi er!

Morten Ankerstjerne og Kasper R. Kongensgaard synes, at deres kammerater fortjener handicapprisen, for de driller aldrig

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kasper Rønde Kongensgaard (tv) og Morten Ankerstjerne (nummer to fra venstre) er en integreret del af 5. klasse på Astrup Skole.

ASTRUP:Det er fuldt fortjent, at det er 5. klasse på Astrup Skole, der løber med Nordjyllands Amts årlige handicappris. Prisen får eleverne, fordi de på forbilledlig vis har fået to handicappede kammerater med ind i klassens liv. - Det har taget os som vi er, og vi bliver aldrig drillet, lyder det samstemmende fra de to drenge, Morten Ankerstjerne og Kasper Rønde Kongensgaard fra 5. klasse. NORDJYSKE mødte drengene i går inden prisoverrækkelsen, der fandt sted på deres skole. De to drenge er født med spastiske lammelser. Kasper fortæller, at han kommer til at ryste på fingrene, når han skal koncentrere sig, for eksempel når han skal skrive. Men selv om han ryster, er der ingen, der driller. - Og når nogen spiller fodbold, spørger de altid, om jeg vil være med, også selv om jeg ikke kan løbe helt lige så hurtigt som dem, og jeg hurtigere bliver træt, fortæller den 11-årige dreng. Morten roser kammeraterne i 5. klasse for at være rigtig gode til at hjælpe. Morten bruger meget computer til at skrive på, og hvis printeren ikke lige vil, som han vil, er kammeraterne altid på pletten med en hjælpende hånd. Begge drenge kan gå uden hjælpemidler, men når de skal ud på en længere travetur med klassen, plejer de at deles om Mortens kørestol. Og de hører de ingen bemærkninger for. Der er flest drenge i 5. klasse på Astrup Skole, 11 drenge og tre piger. Morten og Kasper ser mange af drengene i fritiden. Der er jo bare venner To af de ikke-handicappede elever i 5. klasse på Astrup Skole er Thomas Olesen og Jaylen Høgh. Til daglig tænker de ikke videre over, at Morten og Kasper har spastiske lammelser. - Man kan ikke tro, at de er handicappede. De er jo bare venner, som Jaylen Høgh siger. Thomas Olesen er inde på noget af det samme: - Når man lærer dem at kende, og så er de bare venner. Hvis man spørger Thomas og Jaylen, hvad deres handicappede klassekammerater ikke er så gode til, skal de tænke sig om. - De er ikke så gode til at løbe hurtigt. Men da vi var til BG Cup, var Kasper næsten ved at score mål, fremhæver Thomas Olesen. Kammeraterne kan derimod opremse flere ting, som Morten og Kasper er skrappe til: De kan køre rullestolsræs, Morten kan køre med fjernstyrede biler, og Kasper er god til computerspil.