De kendte dæk vinder testen

Dækverdenens varemærker er bedst - andre dæk frarådes på grund af dårlig kvalitet

De kendte dæk vinder 15”-testen.

De kendte dæk vinder 15”-testen.

NORDJYLLAND:Dette års store sammenligning sommerdæk udført af den tyske bilistorganisation ADAC, tester dæk i to størrelser. Dæk med diameteren 15”, som vi har fokus på i netop denne artikel - dæk, der sidder på biler som Volkswagen Golf og Ford Focus.

Og dæk, der er to numre større, nemlig med en diameter på 17”, der er en typisk størrelse til lidt sporty varianter af f.eks. Audi A4, BMW 3, Ford Mondeo og Volkswagen Passat. Resultatet af testen af dæk i 17” gennemgår vi i en separat artikel.

God komfort

15”-dækkene, der sammenlignes, har størrelsen 185/60 x 15. 15”-dækket er altså i profilen /60, der i kraft af den indbyrdes størrelse mellem dækket bredde (185) og profil (60 procent af bredden) alt andet lige sikrer en god komfort.

Mens 17”-dækket med profilen /45 i kraft af sine dimensioner har større stabilitet især i sving.

I alt 36 sæt dæk blev kørt frem til start. Mange klarede sig godt, nogle få klarede sig ovenud godt, således scorede i alt 16 dæk de to topkarakterer fem og fire stjerner, hvor fem er mas. score. Og som oftest er det dækverdenens varemærker, der er øverst på præstationslisterne - denne gang med Goodyear og Dunlop, Michelin og Continental samt Bridgestone som de store vindere. Et enkelt forholdsvist nyt mærke har i år mast sig op på listen over topscorere, nemlig Hankook.

Fraråder køb

ADAC’s test afslører imidlertid også tabere. En række dæk har så ringe egenskaber, at ADAC og FDM direkte fraråder at købe dem.

Der er således dæk, der kun scorer én stjerne i testen, nemlig 15”-dækkene fra Kleber, Marangoni og Rotalla.

Læs resten af testen og se resultatet på Nordjyskebiler.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.