De Konservative: Grundskylden skal fastfryses næste år

Søren Pape Poulsen afviser kompromisforslag om grundskyld. Den skal fastfryses næste år, mener han.

De Konservative vil kæmpe hårdt for at få deres hovedkrav om en fastfrysning af grundskylden næste år med i årets finanslovsaftale.

Det gjorde partiets formand Søren Pape Poulsen klart, da han fredag ankom til Finansministeriet for at genoptage forhandlingerne om finansloven med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Det handler om, at helt almindelige mennesker kan bo i helt almindelige huse uden at skulle gå fra hus og hjem. Det er rigtig vigtigt. Det er også derfor, vi har lagt så meget vægt på det i forhandlingerne, siger Søren Pape Poulsen.

De Konservative kæmper generelt for lavere skatter, men ønsker konkret at friholde boligejerne for nye stigninger, så længe der er tvivl om ejendomsvurderingerne. Det vil sige frem til 2017, hvor der ventes at komme nye og mere korrekte ejendomsvurderinger.

Men det er fortsat et åbent spørgsmål, om der kan findes penge til at gennemføre ønsket i forhandlingerne.

- Vi har et krav, der hedder grundskyld, og andre partier har andre krav. Så skal vi have bundlinjen til at gå op, siger Søren Pape Poulsen.

De Konservatives formand afviser dog et kompromisforslag, som kunne gøre regningen mindre end de omkring 800 millioner kroner det formentlig vil koste at fastfryse grundskylden i et år.

Spørgsmål: Der har i korridorerne været nævnt en model med en pulje til grundskyld, som kommuner kan søge, hvis deres borgere er ramt af stigende grundskyld. Hvad siger I til sådan en løsning?

- Det synes jeg er en dårlig model. Det handler om helt almindelige mennesker, der bor i helt almindelige huse rundt om i Danmark, som skal have fastfrosset deres grundskyld, så de ikke skal jages fra hus og hjem på baggrund af nogle fejlagtige vurderinger, siger Søren Pape Poulsen og tilføjer:

- Det her er et princip om, at boligskatterne skal holdes i ro. Derfor ønsker vi en fastfrysning af grundskylden. Det er den enkle model, og det er den, vi står fast på.

Regeringen og kommunerne har aftalt, at den kommunale grundskyld kan stige med 6,6 procent i 2016 for boligejere, der på grund af skattestoppet ikke betaler grundskyld af grundens fulde værdi.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.