De løb ind i ferien

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der varmes op i skoven i Serritslev inden løbet.

Omkring 80 elever havde snørret løbeskoene, da Nørreådal Friskole deltog i Venskabsløbet, der er et velgørenhedsløb til fordel for Red Barnets arbejde for de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden.

- Fokus på fællesskab Venskabsløbet har fokus på at styrke fællesskabet og trivslen mellem eleverne. Og formålet er, at eleverne yder en fælles indsats, opnår følelsen af sammenhold, får bevæget sig, får viden om og indsigt i andre børns livsvilkår - og samler penge ind til at hjælpe de dårligst stillede børn.

- Vi mener, at vi i fællesskab på skolen kan være med til styrke de udsatte børn i Danmark - ja, endda i resten af verden. Vi vil være kendt for et godt læringsmiljø i gode sociale rammer, hvor alle kender til og agerer ud fra, at trivsel skal være i højsæde, for at man kan lære mest muligt i timerne, siger skoleleder på Nørreådal Friskole, Anne Graverholt.

Eleverne løb en runde på ca. 500 meter. For hver runde den enkelte elev løber, samler vedkommende penge ind til det gode formål. Så jo flere runder eleverne løb, desto mere samlede de ind. På forhånd har eleverne lavet sponsorkontrakter med forældre, bedsteforældre, tanter, onkler og naboer om at sponsorere et antal kroner pr. løbet runde.

I ugen op til løbet arbejdede eleverne med børns trivsel og livsvilkår. Eleverne blev undervist i forskellige værksteder på tværs af årgange og alder.

Emnerne i værkstederne var blandt andet: Trivsel i skolen, antimobning, fællesskabsfølelse, skolesang, sund mad, motion, samarbejde, tal ordentligt, venskab på tværs, følelser, dig og mig og andre børns livsvilkår.

Maria Alberg fortæller, at der blev løbet 15.611 kr. ind.

- Så vi er ovenud stolte og glade, idet vores mål kun var 10.000 kr., bemærker Maria Alberg.

Alle elever, der gennemførte, fik et diplom.

Eleverne har set frem til denne dag, hvor de kan hjælpe andre.

- Jeg løber engang i mellem, men de er noget længere end dette løb, fortæller Cecillia Holm Jensen fra 5. klasse.

- Det er godt med motion, bemærker Laura Larsen fra 6. klasse.

Dagen sluttede med skolens nye fællessang, som eleverne selv har været med til at skrive samt fælles dans og sjov i gymnastiksalen.

Også de øvrige skoler i kommunen havde motionsløb på sidste skoledag inden efterårsferien.

I børnehaven Sct. Georgs Gården blev der sat fokus på bevægelse. De ældste børn var på løb sammen med Idrætsbørnehaven Lærkereden i rododendronparken.

Det er et samarbejde vi har haft siden august, med fokus på fysiskaktivitet og at lære andre børn at kende indfør skolestart.

De mellemste og de yngste lavede bevægelse, som har med kartofler at gøre, for at symbolisere, at børnene skal på "kartoffelferie".

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.