De løb og de løb 100 stillede op til Hjallerup Bymarathon, og det var rekord i Danmark

100 trodsede vintervejret for at deltage i Hjallerup By Marathon, der blev afviklet for 17. gang. Foto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

100 trodsede vintervejret for at deltage i Hjallerup By Marathon, der blev afviklet for 17. gang. Foto: Bent Bach Bent Bach

HJALLERUP:Normal er ”tosser” et negativt ord, som de fleste nødigt vil sættes i forbindelse med. Men i Hjallerup er ”tosser” faktisk noget positivt. I hvert fald for ”løbetosser”.

Det er de stolte over at blive kaldt. De løber og løber.

100 stillede op til Hjallerup By Marathon lørdag. Halvdelen løb en marathon, mens den anden halvdel løb en halv.

Der er tale om en løberunde på tre kilometer rundt i byen, så 14 gange skulle dem, der valgte at løbe en marathon, lige forbi hoveddøren på Hjallerup Skole.

Det var 17. gang, der blev afviklet Hjallerup By Marathon. Det er Peter Simonsen og Hanne Kristoffersen, der har fået ideen.

- Ideen opstod, da nogle snakkede om, at det er ret dyrt at køre land og rige rundt, for at løbe. Vi tænkte, at det kunne vi gøre selv, og det gjorde vi så, fortæller Peter Simonsen.

Peter Simonsen kan glæde sig over, at der er mange yngre løbere med.

-Det tegner godt for fremtiden, bemærker han med et smil.

Tilmeldingen blev stoppet ved 100 for Hjallerup By Marathon.

Ved hjemkomsten var der pølser til alle og en lille én. Det gjorde godt oven på den kolde tur.

Men der var ikke problemer med at holde varmen, fortæller deltagere. Mange havde gule veste på, at de kunne ses i bybilledet.

Hjallerup By Marathon var et regionsløb. Peter Simonsen kan glæde sig over, at Hjallerup og dermed den nordjyske region er den region, der får flest ud at løbe. Der er regionsløb i alle landets regioner på samme dag.

Marathon-Løbet er sammen med det store Hjallerup-løb i foråret en del af Hjallerup Event, der er en afdeling af Hjallerup Samvirke.

Der er allerede nu åbent for tilmelding til Hjallerup-Løbet lørdag 5. maj. Til dem, der melder sig inden 1. marts, er der en goodiebag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.