De mest pressede danskere får stadig mere gæld

Inkassofirma beretter om skyldnere, hvis gæld er vokset med otte procent på et år. Overraskende, siger økonom.

De mest pressede danskere får stadig mere gæld

Mens mange danskere støt og roligt har fået en sundere økonomi, er det gået lige så støt og uroligt ned ad bakke for de mest pressede af deres landsmænd, skriver Jyllands-Posten.

De første faktiske tal for første halvår af 2013 fra inkassofirmaet Intrum Justitia afspejler en gruppe mennesker, som er ganske upåvirkede af bedre huspriser, færre fyringer og en højere realløn.

Den gennemsnitlige størrelse af gælden hos skyldnerne hos Intrum Justitia er således vokset med otte procent det seneste år.

- Vi ser oftere og oftere, at folk gældsætter sig meget mere, end deres økonomi tillader, siger direktør Morten Engelbæk, Intrum Justitia, til Jyllands-Posten.

Siden begyndelsen af 2012 er gælden steget kvartal for kvartal, og den er stejlet en smule mere i første halvår af i år.

Statistikken for perioden viser samtidig, at der ikke er sket nogen stigning i antallet af registrerede, men det er de enkelte personer, der har fået det sværere.

Udviklingen står i kontrast til de generelle tendenser for danskernes privatøkonomi.

- I gennemsnit har danskerne helt klart fået det bedre i første halvår, siger Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank, til avisen.

- Huspriserne har stabiliseret sig, nogle steder er de endda steget, indkomsten er steget mere end inflationen, og ledigheden har stabiliseret sig. Derfor er udviklingen overraskende, siger han.

Både inkassofirmaet Transcom, landets største af slagsen, og kreditvurderingsfirmaet RKI har for nylig ud fra foreløbige tal for halvåret bekræftet tendensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.