EMNER

De når over 1000 kontaktmøder

Over 1000 såkaldte speed meetings eller kontaktmøder af hver 20 minutters varighed bliver det til på dette års tredages skandinaviske maritime partenariat i Skagen.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ole Nygaard fra rørindustrivirksomheden Victor A/S har fået 12 møder sat op, halvdelen med firmaer, hvor han er i en salgssituation, den anden halvdel med firmaer, der gerne vil være underleverandører til Victor. Telefonen bliver også passet i en pause.

Denne særlige kontaktbørs for danske, svenske og norske virksomheder inden for skibsfart og offshore er den femte i rækken, men det første helt på kommerciel basis og i tæt samarbejde med rederier og Det blå Danmark. Omkring 90 maritime virksomheder med cirka 120 deltagere er med, og indkøbschef Jan Eric Anderson, Stena Line Scandinavia AB, er en af de svenske deltagere, der har mødebogen fuldtegnet. - Eftersom valutaen er, som den er, bruger vi primært vores svenske underleverandører, men vi har også behov for at få teknisk og anden service til vores skibe uden for Sverige, og her er måden at skabe nogle kontakter på, siger indkøbschefen. De store er efterspurgte De helt store rederi- og industrivirksomheder på partenariatet er efterspurgte og har mødekortene fyldt med underleverandører, der gerne vil sælge. Adm. direktør Ole Nygaard fra frederikshavner-virksomheden Victor A/S, der bl.a. producerer rørsystemer til offshore, er med for 4. gang og har sikret sig fifty-fifty købs- og salgsmøder. Selv gør han bl.a. reklame for firmaets nyeste aktivitet, produktion af bejdsekar til rensning af rør, og som fjerner snavs og glødeskaller fra såvel nye som brugte rør. Virksomheden har overtaget produktionen fra et konkursramt firma og har siden opnået kontrakt på maksimeringen af renheden i rørene på de sidste cirka 60 motorer fra MAN Diesel i Frederikshavn. - Men vi skal ud og finde flere kunder, understreger Ole Nygaard. Adm. direktør Thomas Lund, fra det galopperende vækstfirma Elektromarine A/S i Skagen, der især har Norge som stor kunde, har på tidligere partenariater sikret sig gode kontakter og også direkte ordrer. - Det regner jeg da også med bliver tilfældet i denne omgang, vurderer han med et hurtigt blik på sit mødekort. De mange møder krydres med diverse foredrag om tendenser, innovation og udvikling indenfor det maritime erhverv samt med virksomhedsbesøg, på sidstedagen i dag bl.a. på Karstensens Skibsværft.