De nye så Mellervangskolen an

Før-skole-aktiviteter for de kommende 0-klasser

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Mellervangskolen har netop haft mange af de børn, som skal starte i 0. klasse til august, i skole for en aften. Arrangementet var det første i en lang række rettet mod de kommende elever.

- Vi ønsker at skolen er et kendt sted for både børn og forældre inden skolestarten, siger siger afdelingsleder Kristine Klitgaard.

- Vi ved at tryghed er vigtigt for børnenes trivsel, så derfor er det meget vigtigt for os at forældrene ved hvordan en skoledag forløber og hvad vi som skole står for og lægger vægt på.

- For de kommende elever i 0. klasse er det samtidigt afgørende, at børnene kender de voksne og de andre børn, som de skal gå i klasse med efter sommerferien. Det giver dem relationer og tryghed, siger Kristine Klitgaard. Skolen har for 14 dage siden sendt en folder ud til alle kommende skolebørn i skolens distrikt, med oplysninger om hvad Mellervangskolen står for og sammen med denne folder var der en invitation til aftenens arrangement.

- Forældre og børn skulle blot møde op på skolen klokken 17.00. Derfor var det meget spændende at se, hvor mange der ville komme. Men vi kunne hurtig konstatere at det var noget af et tilløbsstykke, så personalet fik travlt med at finde flere stole frem, siger Kristine Klitgaard. Efter en kort velkomst sagde børnene farvel til forældrene og da maverne var blevet fyldte var der cirkus og gøgl på programmet. Skolen havde allieret sig med ”Det flyvende kuffertcirkus” og alle børnene fik mulighed for at prøve at være artister i forskellige numre.

Der blev eksempelvis jongleret og cyklet på mikroskopiske cykler. Imens børnene var i cirkus-mode fik forældrene mulighed for at besøge forskellige faglige workshops.

Derudover fik forældrene indsigt i hvad børnene laver, når de er i Dus efter skole. De næste to arrangementer afvikles i januar.

- Vi vil gerne vise skolen frem. Mange forældre ser kun barnets klasselokale, men vi vil gerne vise forældrene vores faglokaler, vores ”mini Zoo”, vores innovative rum. Det er jo ikke kun til 0. klasse man skriver sit barn ind, men et skoleforløb hvor barnet jo også får fysik, biologi og andre fag, sige Kristine Klitgaard.

Januar er også måneden hvor forældrene elektronisk tilmelder børnene skolen og i den forbindelse inviteres børn og forældre igen på skolen.

Her får børnene udleveret en rygsæk med en Mellervangskole T-shirt, hæfte, blyanter og andre skolerelateret ting.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.