De omkomne fra Scandinavian Star blev mindet

I dag er det 25 år siden branden og det blev markeret på Frederikshavn Havn

Foto Michael Bygballe. Mindehøjtidlighed for Scandinavian Star på det sted på Frederikshavn Havn, hvor færgen skulle have lagt til, men aldrig kom. <i>Michael Bygballe</i>

Foto Michael Bygballe. Mindehøjtidlighed for Scandinavian Star på det sted på Frederikshavn Havn, hvor færgen skulle have lagt til, men aldrig kom. Michael Bygballe

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:7. april 1990 lagde Scandinavian Star ikke til kaj på Frederikshavn Havn. For netop i dag er det 25 år siden katastrofen ramte Scandinavia Star. Færgen brændte og 158 mennesker omkom heraf 33 danskere.

Det blev markeret med en todelt mindehøjtidlighed. Først var der gudstjeneste i Frederikshavn Kirke, hvor fotografering var frabedt, og hvor præsten Laurids Korsgaard, var den samme som for 25 år siden, da der blev holdt gudstjeneste efter katastrofen. Derefter gik man i samlet trop ned til det sted på Paradiskajen, hvor færgen skulle have lagt til. Her blev der lagt kranse og sunget Altid frejdig, når du går, mens de efterladte kunne holde om hinanden og den sorg, der altid vil bære på.

Mike Axdal fra Scandinavian Stars Danske Støtteforening var glad for opbakningen fra Frederikshavn, og syntes det var blevet en smuk dag, hvor man stod sammen om at mindes ofrene for branden.

Han kunne også fortælle, at der til oktober bliver rejst et mindemærke i granit på havnen, hvor der blandt andet vil være indgraveret de koordinater Scandinavian Star befandt sig på, da det brød i brand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.