De Radikale afviser Enhedslistens dagpengekrav

De Radikales arbejdsmarkedsordfører afviser EL's krav om igen at se på genoptjeningsretten til dagpenge.

De Radikale afviser Enhedslistens dagpengekrav

Man kan ikke blive ved med at slække på dagpengereformen.

Sådan parerer De Radikale Enhedslistens forslag om at gøre det lettere at genoptjene retten til dagpenge.

Enhedslisten taler for en markant kortere genoptjeningsperiode fra de nuværende 52 uger til blot 13 uger. Dertil kommer et ønske om, at ingen bør kunne falde ud af dagpengesystemet, før man har fået "et reelt" tilbud om job.

Forslagene kommer efter, at tal fra A-kassernes Samvirke viser, at 23.124 personer i årets første seks måneder har opbrugt deres ret til dagpenge, hvilket overstiger regeringens mest pessimistiske skøn.

Men Enhedslistens forslag få en kølig modtagelse hos regeringen.

- Enhedslisten tager fejl, hvis de tror, man kan lave en løsning, der gør, at ingen kommer til at opbruge deres dagpengeret, siger De Radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq.

- For så skal man blive ved med at skulle lave akut-tiltag og forkorte genoptjeningsperioden, og det kan man i sagens natur ikke. Til syvende og sidst er det jobskabelse, der skal til, siger han og tilføjer:

- At slække dagpengereformen skaber i sig selv ikke nogen job. Det er ikke den rigtige vej at gå, hvis vi hele tiden ser på, hvordan vi kan strække sikkerhedsnettet længere og længere ud.

En såkaldt "illustration" fra A-kassernes Samvirke viser, at 12-16.000 mennesker vil opbruge deres dagpengeret allerede til næste år. Og over 25.000 personer vil gøre det samme i slutningen af 2016.

Tallene er imidlertid baseret på den forudsætning, at ledigheden gennem alle årene er den samme, som den var i 2012.

Spørgsmål: Nadeem Farooq, tør du afvise det scenarie?

- Jeg håber det ikke, og jeg tror heller ikke, at der bliver så mange, der kommer til at stå i den situation. Jeg tror ikke på a-kassernes forudsigelse og på, at 2012 giver et retvisende billede. Det er ret voldsomt scenarie at lægge ind, siger han.

A-kassernes Samvirke mener, at der "som minimum" bør træffes beslutning om at "fjerne fordoblingen af genoptjeningskravet", som regeringens dagpengereform har medført.

- Det har vi ingen planer om. Der er ikke politisk udsigt til at se på det, fastslår Nadeem Farooq.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.