- De ribbede min mountainbikeafdeling

Cykelhandler i Nørresundby mistede mountainbikes for 350.000 ved indbrud

Janus Schläger: Tyven eller tyvene var heldigvis ikke så snu, at de fjernede prisskiltene på cyklerne. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Janus Schläger: Tyven eller tyvene var heldigvis ikke så snu, at de fjernede prisskiltene på cyklerne. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

NØRRESUNDBY:De havde været her for at se min forretning an og forberede indbruddet først. Og så kom de ellers tilbage og tømte hele min mountainbikeafdeling.

Det fortæller indehaver Janus Schläger om det indbrud, som en 28-årig rumæner nu er blevet sigtet for. Rumæneren blev anholdt ved den tysk-østrigske grænse med 21 mountainbikes fra Janus Schlägers cykelforretning i Nørresundby, Riis Cykler.

- Tyven eller tyvene har helt sikkert været inde i min forretning først. For efter indbruddet kunne jeg konstatere, at en alarmsensor var blevet saboteret og en lyssensor i loftet var blevet vippet, så lyset ikke tændte i forretningen, når indbruddet blev begået, fortæller Janus Schläger, der også sælger almindelige cykler og racercykler.

Stoppet ved grænse

Natten mellem torsdag 22. og fredag 23. januar skete indbruddet så.

En eller flere gerningsmænd har i løbet af natten pillet listerne ved en rude ud, fjernet ruden, afhaspet vinduet og derefter løftet hele vinduet ud.

- Derefter har de fjernet 21 cykler til en samlet værdi af 350.000 kroner. Den dyreste kostede alene 40.000 kroner, fortæller indehaveren af cykelforretningen.

Han blev allerede natten til lørdag ringet op af politiet, der gerne ville have dokumenteret cyklerne fra indbruddet hos ham med stelnumre og fotos, så de kunne sammenholdes med de cykler, som blev fundet hos den 28-årige rumæner, der ved 22.20-tiden natten til lørdag 24. januar var blevet stoppet ved den tysk-østrigske grænse i byen Passau.

Travl søndag

- Så det havde jeg en travl søndag med at få det ordnet. Det kan godt være, de var dygtige til at lave indbruddet, men heldigvis var den 28-årige åbenbart ikke så smart, at han havde fjernet prisskiltene på cyklerne. Det gjorde politiets arbejde med at finde frem til mig og min forretning noget nemmere, konstaterer Janus Schläger.

Han glæder sig over, at politiet så hurtigt fik fat i en af de formodede gerningsmænd.

- Jeg har heldigvis en god forsikring, så jeg slipper nogenlunde skadesløst fra indbruddet - bortset fra ærgrelserne. Og jeg har også været heldig kun at have to indbrud i de 11 år jeg har haft forretningen. Nu har jeg sikret forretningen yderligere, så forhåbentlig slipper jeg for ubudne gæster fremover, siger cykelhandleren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.