Udland

De riges legeplads i Paris genåbner efter renovering

Det historiske Hotel Ritz i Paris er klar til at byde de velbeslåede velkommen efter fire års renovering.

RITZ Foto: Scanpix/Lionel Bonaventure

RITZ Foto: Scanpix/Lionel Bonaventure

Efter næsten fire års renovering er det elegante og berømte Hotel Ritz i den franske hovedstad, Paris, atter klar til at tage imod sit eksklusive publikum.

Det åbner mandag, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Alt er ikke helt klar endnu. Tidligere havde hotellet 159 værelser. Nu er der 142, og nogle af dem mangler endnu en sidste hånd, inden gæsterne kan bruge dem.

Hotel Ritz er et sus af historie fra den internationale overklasse. Det ligger på Place Vendome og blev grundlagt i 1898 af schweizeren Cesar Ritz.

Det blev et sted, hvor Charlie Chaplin slog sine folder. Coco Chanel kom her, og det har mange andre berømtheder igennem tiderne også gjort.

Hotellets egyptiske ejer, Mohammed Al-Fayed, sagde før renoveringen, at han ville forvandle det femstjernede hotel til et "palads - en ny kategori inden for hoteller".

Han afsatte 140 millioner euro - lidt over en milliard kroner - til opgaven. Mandag får publikum, eller i hvert fald folk med penge, et indblik i, hvad så mange penge kan gøre ved et hotel.

Det blev dog allerede i 2014 meddelt, at Imperial Suiten ikke røres. Den er en efterligning af Marie Antoinette's soveværelse på Versailles.

Ritz har set meget i sine over hundrede år som base for verdens jetset og indflydelsesrige personer.

Under Anden Verdenskrig blev det kendt som et tilholdssted for udenlandske forfattere som for eksempel Ernest Hemingway, der i øvrigt har fået en bar opkaldt efter sig.

I august 1997 indtraf en tragedie. Den britiske prinsesse Diana boede på hotellet sammen med Al-Fayeds søn, Dodi al-Fayed, men på vej væk fra Hotel Ritz blev de begge dræbt ved en færdselsulykke i en tunnel.

Hotellet har i øvrigt også skrevet sig ind i dansk politisk historie. Det var her, at daværende undervisningsminister, Ritt Bjerregaard (S), valgte at bo i forbindelse med et møde i Paris.

Det fik hendes regeringschef, daværende statsminister Anker Jørgensen (S), til at fyre hende i 1978.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.