De røde flag smældede i Thisted

Med gode meningsmålinger til S-SF var der håb om at realisere ønsket om "en ny regering"

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Søren Jensen er specialarbejder på Thisted Bryghus. I år var første gang, han er trukket i LO-trøjen for at sælge bryghusets produkter ved 1. maj-festen i Christiansgave.

Der var i sandhed tale om en "vårfrisk dag", hvor de røde flag smældede i vinden, da venstrefløjen i Thy lørdag traditionen tro fejrede 1. maj i Christiansgave i Thisted. Og tilstrømningen var i hvert fald på niveau med i fjor, noterede LO-formand Jens Vestergaard sig, idet en løselig optælling viste, at 400-500 besøgte det fire timer lange arrangement. Sådan med til- og afgang undervejs. Ud over LO stod Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten som arrangører af 1. maj-festen, og dette gav sig også udslag i talerlisten. Der i år var yderligere udvidet, idet der var givet plads til tre talere fra de tre ungdomspartier DSU, SFU og SUF. I alt var der otte navne på talerlisten foruden ordstyrer Jan Bang, formand for Socialdemokraterne i Thisted, og LO-formand Jens Vestergaard, der sluttede af. SF mødte med byrådssuppleant Irene Haffner, Enhedslisten med folketingskandidat Christian Juhl, fagbevægelsen med forbundsformand Ole Wehlast fra Fødevareforbundet (tidligere NNF), og så endelig Socialdemokraterne med dagens hovedtaler, regionsrådsformand Ulla Astman, som også var dagens sidste taler. Efter Jan Bangs velkomst sang trubaduren Asger Sylvest for på "Når jeg ser et rødt flag smælde", og senere stod Malle Travillin' Band traditionen tro for den musikalske underholdning. En slags musikalsk underholdning blev det imidlertid også lige før hovedtaleren, da Asger Sylvest sang "Rejs jer fordømte her på jorden". For ikke mange sang med på "Internationale". En markant undtagelse var netop regionsrådsformand Ulla Astman (S), der - stående - lagde sin politiske sjæl i sangen - en "af de gode" fra Arbejdersangbogen, som hun siden sagde i sin tale.