De sætter turbo på torsdagen

Helle Andersen leder turbopensionisterne i svømmehallen i Skallerups feriecenter. Foto: Henrik Louis
16. november 2016 15:01

Et stort hold energiske pensionister sørger hver torsdag formiddag for at skabe røre i bassinet i svømmehalen i Skallerups feriecenter. På bassinkanten leder Helle Andersen deltagerne gennem dagens træningsprogram, og hun sikrer, at alle muskler bliver rørt, inden sidste tone fra højttalerne forstummer.

- Livredderen kalder os turbopensionisterne, fordi vi arbejder så voldsomt her, griner Troels Hansen.

Han er formand for Aktivitetshuset Lønstrup, som står for vandgymnastikken, og han er sammen med 35 motionister i bassinet denne torsdag.

Formiddagen i svømmehallen byder på bevægelse ad libitum med efterfølgende afslapning i saunagus samt masser af gode snakke og ditto grin.

- Det er simpelthen sundt det her. Og jeg siger dig, vi kan mærke det i morgen tidligt. I vandet mærker du ikke de ømme steder i kroppen og får helt anderledes bevægelser i koppen. Det er superdejligt, tilføjer Troels Hansen, og understreger, at socialt samvær er et vigtigt element under aktiviteterne.

Hovedparten af deltagerne kommer fra Lønstrup. Men vandgangen tiltrækker både mænd og kvinder fra et meget stort opland, og mange af dem bruger i øvrigt også tilbuddene i Aktivitetshuset Lønstrup.

- I dag er der for eksempel 12 med fra Hjørring, siger formanden med et tilfreds nik ud over bassinet, hvor motionisterne knokler for at holde trit med instruktøren.

Sonja Søndergaard fra Lønstrup har deltaget i vandgymnastikken i mange år. Og de seneste år har hun været afløser for instruktøren, når der er behov for det.

Og hun konstaterer, at gymnastik i vand, er en god motionsform.

- Du har ingen vægt i vand og kan gøre meget - og du laver øvelserne med vandmodstand. Alle aldre kan være med - og du kan deltage med alle mulige skavanker. Det er effektfuldt, tilføjer hun.

Sonja er så vidt muligt med hver eneste torsdag fra sæsonstart først i 1. september og frem til sankthans, hvor sommerferien begynder.

Aktivitetshuset Lønstrup tilbyder vandgymnastikken. Og det er bare ét af mange tilbud til førtidspensionister, efterlønnere og pensionister i Hjørring Kommune. Borgerne mødes i huset om kreative, fysiske og sociale aktiviteter som eksempelvis foredrag, bankospil, udflugter og fester. V.

Huset i Lønstrup er brugerstyret, og den daglige drift varetages af en brugervalgt bestyrelse i samarbejde med den kommunale tovholder.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...