De satser på at leve længere end os andre

Borgerne i landsbyen Siem har sat sig langsigtede mål om endnu bedre livskvalitet og regner med, at det i 2050 kan aflæses konkret i en højere levealder.

Margit Sig
Karl-Erik Nielsen (tv) og Brian Pedersen er ved at nå til enden med første bane scenegulvtæppe, hvorefter der er udsigt til aftenens første ølpause for de flittige frivillige i Siem Forsamlingshus. Foto: Lars Pauli
Livskvalitet 13. september 2009 08:26

Der er allerede masser af kvaliteter og ressourcer i landsbyen Siem, først og fremmest engagerede og foretagsomme mennesker og en høj grad af fællesskabsånd. Til gengæld er der hverken skole, daginstitution, dagligvarebutik eller idrætsforening. Og det betaler det sig heller ikke at gå efter at få i fremtiden. Det har landsbyens borgere nu gjort op med sig selv i samarbejde med konsulentfirmaet Grobund, der har hjulpet med at udarbejde en decideret landsbyplan, der rækker 40 år frem i tiden. Borgerne vil hellere fortsat bruge mange glade kræfter på at forbedre den livskvalitet, de i forvejen vurderer som høj ved at bo netop i Siem. Det er derfor et erklæret mål i landsbyplanen, at den gennemsnitlige levealder i Siem i år 2050 er over den gennemsnitlige levealder på landsplan - takket være den gode livskvalitet. Læs mere i NORDJYSKE Stiftstidende søndag om landsbyen, hvor næsten alle mand for tiden knokler frivilligt på konkrete forbedringer af mødestedet forsamlingshuset og et nyanlagt stisystem.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...