Livskvalitet

De satser på at leve længere end os andre

Borgerne i landsbyen Siem har sat sig langsigtede mål om endnu bedre livskvalitet og regner med, at det i 2050 kan aflæses konkret i en højere levealder.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anton Ohrt koketterer med, at han kun lægger "rå muskelkraft" til forbedringerne af fællesskabets rammer i Siem Forsamlingshus. Foto: Lars Pauli

Der er allerede masser af kvaliteter og ressourcer i landsbyen Siem, først og fremmest engagerede og foretagsomme mennesker og en høj grad af fællesskabsånd. Til gengæld er der hverken skole, daginstitution, dagligvarebutik eller idrætsforening. Og det betaler det sig heller ikke at gå efter at få i fremtiden. Det har landsbyens borgere nu gjort op med sig selv i samarbejde med konsulentfirmaet Grobund, der har hjulpet med at udarbejde en decideret landsbyplan, der rækker 40 år frem i tiden. Borgerne vil hellere fortsat bruge mange glade kræfter på at forbedre den livskvalitet, de i forvejen vurderer som høj ved at bo netop i Siem. Det er derfor et erklæret mål i landsbyplanen, at den gennemsnitlige levealder i Siem i år 2050 er over den gennemsnitlige levealder på landsplan - takket være den gode livskvalitet. Læs mere i NORDJYSKE Stiftstidende søndag om landsbyen, hvor næsten alle mand for tiden knokler frivilligt på konkrete forbedringer af mødestedet forsamlingshuset og et nyanlagt stisystem.