De skal finde vinderen af melodi grand prix

I stedet for en samlet jury bliver der regionale juryer til årets melodi grand prix. Det skal skærpe dysten om at repræsentere Danmark.

Grethe og Jørgen Ingmann, Brødrene Olsen og Emmelie de Forrest har gjort det, og den 7. februar kæmper 10 kunstnere om, hvem der skal repræsentere Danmark ved det internationale melodi grand prix.

Vinderen stemmes til tops ved både jury- og seerstemmer, som hver udgør 50 procent. Men for første gang siden 2008 består fagjuryen af fem regionale juryer som hver især stemmer på deres favoritter. Seernes stemmer er stadig i én samlet pulje.

Hver jury består af tre medlemmer: En formand og to øvrige medlemmer, som - når de har samlet deres individuelle point - afgiver pointene 1-8, 10 og 12 til sangene. Det giver i alt 290 jurypoint, og det er altså den samme pointsum, som seerne har at afgive.

Juryerne består af nogle af Danmarks største profiler i musikbranchen:

Region Hovedstaden: Søren Poppe (MGP-vinder), Pelle Peter Jensen (vært, P3) og Anna David (sanger)

Region Sjælland: Tim Schou (MPG-vinder), Maria Montell (sanger) og Lars Trillingsgaard (musikchef, P3)

Region Midtjylland: Trine Jepsen (MGP-vinder), Claus Visbye (booker på Smukfest) og Jette Torp (sanger)

Region Nordjylland: Lotte Feder (MGP-vinder), Jan H. Hansen (musikansvarlig på radiostationen ANR) og Henrik Milling (vært, P7 Mix)

Region Syddanmark: Jakob Sveistrup (MGP-vinder), Trine Gadeberg (tidl. MGP-deltager) og Maria Theessink (musikmanager)

Ifølge DRs underholdningschef, Jan Lagerman Lundme, vil de regionale fagjuryer gøre konkurrencen endnu mere intens.

- Den regionale juryafstemning kan forhåbentlig være med til at skabe spænding i programmet og vise den mangfoldighed, der er i Danmark. Vi fokuserer stadig på at lave det flottest mulige show, men har skærpet konceptet og valgt at fokusere benhårdt på det, der gør, at vi får sendt den bedste sang af sted til Østrig, har han tidligere udtalt til DR.

Årets melodi grand prix bliver afholdt i Aalborg den 7. februar, og i spidsen for musikkonkurrencen er værterne Esben Bjerre og Jacob Riising.

Blandt deltagerne er en tidligere vinder af børnenes MPG, Anne Gadegaard, samt X Factor-deltageren Babou.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.