Sæby

De slår et sving med krolfkøllen

Krolf er på vej frem

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Krolfbanen i Sæby ligger enestående mellem den gamle bydel og åen.

SÆBY:Hvad er Krolf?

Umiddelbart lyder det som navnet på et forvirret rådyr i en Disney-film. Eller måske er det et nyt og nedsættende ord for rod i økonomien: Der er gået ren Krolf i Frederikshavn Kommune, kunne man for eksempel sige.

Nej, det er selvfølgelig noget vrøvl.

Krolf er en blanding af golf og kroket, og hos Ældre Sagen i Sæby er spillet blevet en stor succes.

I et lille, særdeles naturskønt område bag Algade og ned mod åen, ligger Sæbys Krolfbane, og NORDJYSKE gik med ud på de 12 huller, som Krolf består af.

Her viser det sig hurtigt, at Anker Smith på 77 år er lidt af en spillehaj.

Efter de første par huller fører han pænt stort over denne dags konkurrenter - Inge-Lise Christensen og Poul Erik Johansen.

Anker Smith mistede sin kone for halvandet år siden, men han har stadig mod på at opleve og nyde livet.

- I forvejen har jeg en gammel Nimbus fra 1947 og en Morris 1000 fra 1957. Så jeg er nok et stort legebarn. Og da jeg blev spurgt, om jeg kunne tænke mig at prøve Krolf, sagde jeg da ja, fortæller Anker Smith, inden han lægger an til at svinge køllen ved det farlige og lumske 3. hul.

Hvorfor 3. hul sagens kan volde problemer, vender vi tilbage til.

For nu må det være på plads - ganske kort - at ridse reglerne i Krolf op.

Som i kroket bruges der køller og kugler. Men i stedet for buer, skal man i stedet ramme banens 12 huller på færrest mulige slag.

Som i golf opererer man også i Krolf med hole-in-one, men der er alligevel forskel mellem Krolf og golf.

- Jeg spiller selv golf. Og jeg synes ikke, at Krolf nær så fysisk belastende. Derfor er der mange ældre, der spiller Krolf, siger Poul Erik Johansen.

Op mod 15 spillere deltager i Krolf hver uge i Sæby. Og interessen er stigende.

Normalt er det sådan, at deltagerne går to gange 12 huller, inden spillet afsluttes. Men eftersom ambitionerne har vokset sig større, så taler medlemmene i Ældre Sagen om at udvide runden til 3 gange 12 huller.

Men tilbage til det drilske 3. hul.

Problemet er, at der her er stor fare for at ende ude i et ”bed”, hvor det er vanskeligt at komme videre. Men hvad endnu værre er: Der er også stor fare for at komme til at hamre kuglen i åen.

Selv om Anker er dygtig til Krolf, må han indrømme, at det ikke er så længe siden, han måtte en tur i Sæby å for at hente en vildfaren kugle.

Denne dag er timingen dog perfekt, og så er vi i gang med 4. hul.

Selv om man bestemt ikke skal undervurdere konkurrencemomentet i Krolf, fremhæver Inge-Lise Christensen også det sociale i sporten.

Sammen med sin mand har hun haft et landbrug i Karup ved Sæby siden 1969, men efter Inge-Lise Christensens mand døde, flyttede hun til Sæby, hvor hun hurtigt stiftede bekendtskab med Krolf.

- Under spillet er der god tid til at få en snak. Og når man har gået de 12 huller, drikker vi kaffe, inden vi begynder på de næste 12 huller, fortæller Inge-Lise Christensen.

Der er Krolf hver tirsdag, og vi skulle hilse at sige, at alle er velkomne - også selv om man ikke er medlem af Ældre Sagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.