De slap jordforbindelsen

Modige konfirmander fik en på opleveren

BRØNDERSLEV:De kommende konfirmander fra Søndergades Skole i Brønderslev fik en på opleveren, da de i sidste uge besøgte Flyvestation Aalborg.

Dagen bød på opvisning af veltrænede hunde, på grænseoverskridende lufteture fra faldskærmstårnet og på mere jordnære oplevelser på KFUM Soldaterhjem.

Sognepræst Thomas Uth havde arrangeret konfirmandturen, og målet var, at konfirmanderne skulle have det sjovt sammen - og se hvordan kristendom omsættes i hverdagen.

- Det var vildt og vildt sjovt og nogle seje konfirmander, der nu er klar til snart at sige ja i kirken til deres konfirmation og hoppe videre ud i livet, lyder det fra Thomas Uth, der er flyverpræst på ATW - Flyvestation Aalborg.

Dagen begyndte med andagt i Vadum Kirke, hvor eleverne også så de engelske flyvergrave. Her fra gik turen videre til flyvestationen, hvor velfærdsofficer Preben Skaarup tog imod. Han havde tilrettelagt dagen for de unge. Og i bogstaveligste forstand var et af dagens højdepunkter udspring fra det 20 meter høje faldskærmstårn.

- Tårnet er cirka lige så højt som kirketårnet på Brønderslev Kirke, fortæller sognepræsten.

Under kyndig instruktion fra mandskabet lykkedes det en række af de unge, at overvinde frygten og tage springet ud fra tårnet behørigt iført sikkerhedsseler. Andre valgte at blive i sikkerhed på landsjorden - og overvære deres modige kammeraters luftture.

Og dem der tog springet, fik et diplom med sig hjem.

Forinden havde de unge overværet en øvelse med vagtpatruljens hunde. Her måtte sognepræst Thomas Uth lægge arm - og krop - til som figurant. Han blev således løbet op af en veltrænet hund, der greb ham i armen og sendte ham i jorden.

Deltagerne blev vist rundt på flyvestationen, og fik i øvrigt også held til at se jægersoldater springe i faldskærm.

Konfirmanderne rundede dagen af med besøg på KFUM Soldaterhjem.

- Her hørte vi, hvad de laver for soldaterne - Leif Hove Nielsen, der er soldaterhjemsleder fortalte om arbejdet på stedet. Jeg vil gerne vise de unge, hvordan kristendom omsættes i praksis og soldaterhjemmet er et af stederne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.