De thailandske fodbolddrenge flytter ni dage i kloster

Under en ceremoni er de thailandske fodbolddrenge blevet indviet som nye medlemmer af buddhistiske klostre.

De thailandske fodbolddrenge og deres træner, der blev reddet ud af en grotte tidligere på måneden, har onsdag deltaget i en buddhistisk ceremoni, som markerer starten på deres ni dage i kloster. Foto: Panumas Sanguanwong/Ritzau Scanpix

De thailandske fodbolddrenge og deres træner, der blev reddet ud af en grotte tidligere på måneden, har onsdag deltaget i en buddhistisk ceremoni, som markerer starten på deres ni dage i kloster. Foto: Panumas Sanguanwong/Ritzau Scanpix

De thailandske fodbolddrenge, der under international bevågenhed blev reddet ud af en grotte tidligere på måneden, er blevet indviet som nye medlemmer af de buddhistiske klostre i landet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er sket onsdag morgen dansk tid under en ceremoni i et buddhistisk tempel i provinshovedstaden Chiang Rai i det nordlige Thailand.

Ceremonien, som lokale myndigheder livestreamede på Facebook, havde desuden til formål at mindes en dykker, der mistede livet under den omfattende redningsaktion.

11 af de 12 drenge og deres træner skal nu flytte i en række forskellige klostre rundt om i landet i ni dage. Her skal de oplæres i den buddhistiske tro, som er den største religion i Thailand.

Den sidste dreng, der ikke skal flytte i kloster, blev heller ikke indviet som medlem, da han ikke er buddhist, men kristen.

Det er almindelig praksis i buddhistiske lande at flytte i kloster efter en traumatisk oplevelse.

Fodbolddrengenes 25-årige træner, Ekapol Chanthawong, er under ceremonien blevet udnævnt til munk.

Han ankom til templet i en hvid kåbe, mens luften var fuld af regn og tåge, rapporterer Reuters.

Fodbolddrengene og deres træner lyttede til buddhistisk messen, før de hver blev givet en safrangul kåbe, som de skulle bære under den følelsesladede ceremoni.

Dagen forinden var alle drengene blevet kronraget som forberedelse til ceremonien.

- Deres liv vil ændre sig nu. Denne oplevelse vil hjælpe dem med at værdsætte deres forældre, og det vil give dem en forsmag på Dharma (Buddhas lære, red.), siger Manit Prakobkit, der er viceformand i kulturrådet i distriktet Mae Sai.

Den 23. juni gik drengene, der er mellem 11 og 16 år, og deres træner ind i en stor grotte i det nordlige Thailand .

Regnmasser og stigende vandstand tvang dem længere og længere ind i grotten. Først ni dage senere blev de fundet af dykkere, der søgte efter dem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.