De unge Alstrup’er hylder deres ophav

Brødrene Thomas og Simon Alstrup giver koncert i Vorupør 31. juli - om vejret vil. Bandet har de opkaldt efter deres farfar

Alstrupbrødrene Simon (t.v.) og Thomas har dannet bandet Jonah Blacksmith. De er koncertaktuelle i Vorupør 31. juli. Foto: Peter Mørk

Alstrupbrødrene Simon (t.v.) og Thomas har dannet bandet Jonah Blacksmith. De er koncertaktuelle i Vorupør 31. juli. Foto: Peter Mørk

HURUP:Brødrene Thomas og Simon Alstrup fra Hurup forener nu deres fædrenes og musikalske ophav i konstellationen, Jonah Blacksmith, skriver Thisted Dagblad mandag.

Deres farfar, harmonikavirtuosen Johannes Alstrup fra Koldby, der døde for et par år siden, var landsbysmed. Derfor opstod idéen til navnet.
- Jonah Blacksmith er synonym for Johannes Smed, fortæller Thomas Alstrup.
Simon Alstrup var deltager i MGP for nogle år siden, mens hans bror, Thomas, blandt andet var fast bassist i bandet Nørmølle.
Og skønt Thomas i dag bor i Silkeborg, mens lillebror Simon synger sig til en rytmisk musikgrad på Musikkonservatoriet i Aarhus, har de ikke glemt deres thy’ske ophav.
- Når vi kommer til Sjælland og København og fortæller om, at vi er fra Thy, så trækker de på smilebåndet. Vi er kun kendt som bandet fra Thy. Der er en opfattelse af, at vi i Thy ikke kan noget med musikken, siger Thomas Alstrup.
Det skal der nu gøres noget ved.
Tirsdag 31. juli er der koncert i gyden ved parkeringspladsen på Hawblink i Vorupør.
- Idéen er, at vi vil lave en dokumentarfilm med os. Og her vil vi vise, at Thy ikke er noget at skamme sig over, siger Thomas Alstrup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.