Debatten raser over amerikansk OL-uniform

Det har skabt ophedet debat, at den amerikanske OL-uniform er blevet produceret i Kina. Kineserne svarer igen.

Debatten raser over amerikansk OL-uniform

"Made in China"

De tre ord har skabt en ophedet debat i USA, hvor det er kommet frem, at den officielle amerikanske OL-uniform er blevet fremstillet i Kina og ikke hjemme i USA, hvor designeren Ralph Lauren ellers har hovedsæde.

Det raser en stribe politikere over. Den demokratiske leder i Senatet, Harry Reid, synes, at den amerikanske olympiske komité "burde skamme sig".

- De burde tage alle uniformerne, lægge dem i en stor bunke og brænde dem, mener Reid.

Også senator Bernie Sanders ryster på hovedet over de kinesisk-producerede uniformer.

- OL er en tid, hvor amerikanerne kan være stolte over nationens topatleter, når de kæmper med om guldet. På et tidspunkt, hvor millioner af amerikanere er arbejdsløse, er der ingen grund til, at USA's OL-uniformer ikke også bliver lavet i USA, siger Sanders.

Debatten, der rammer lige ned i en amerikansk valgkamp med fokus på økonomi og udflytning af job, har fået USA's olympiske komité til at undskylde, at den blåhvide uniform ikke er 100 procent amerikansk.

Men det er ikke i orden, mener kinesisk statsmedie og kalder de amerikanske udmeldinger for et udtryk for ignorance og hykleri.

- Hvis der er noget, der skal brændes, bør det være den hykleriske amerikanske politik, skriver det statslige nyhedsbureau Xinhua.

- Den olympiske ånd, som ikke har noget med politik at gøre, prædiker fælles forståelse og fair play. Ved at mærke uniformerne med politik udviser politikerne en snæver nationalisme og en uvidenhed, skriver nyhedsbureauet.

Og kritikerne får da heller ikke deres vilje. Det er nemlig for sent at få dragterne lavet i USA og sendt til OL.

- Med atleter, der allerede er i London, og med en produktion, der først starter denne weekend, kan vi desværre ikke nå at ændre uniformen til London, siger Scott Blackmun fra den amerikanske olympiske komité.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst