EMNER

December er højsæson for brande

En halv million danske hjem har ingen røgalarm. Test dit hjems sikkerhed

Manglende brandalarmer er stadig et væsentligt problem i Danmark.Arkivfoto:

Manglende brandalarmer er stadig et væsentligt problem i Danmark.Arkivfoto:

HELE LANDET: Julemåneden er højsæson for brande i private hjem.

Antallet af brande stiger med 30 procent i december sammenlignet med årets øvrige måneder, viser tal fra Danmarks Statistik.

Samtidig står det sløjt til med brandsikring af private hjem. Danmark er nemlig på en negativ førsteplads i Norden, hvad brandsikring angår.

Ny decemberkampagne

En halv million danske hjem har ingen røgalarm, og nu vil en ny kampagne i december forsøge at få danskerne til at forstå alvoren af, at så mange ikke har en røgalarm.

- I første omgang handler det om, at mere end 500.000 private hjem ikke er sikret med en røgalarm. Det er et meget højt antal og langt flere end i eksempelvis Norge og Sverige. Har man først en alarm, er man nået et meget stort stykke af vejen, siger Peter Folman, der er afdelingsleder for Dansikring Direct - Verisure i Danmark og dansk ansvarlig for kampagnen, der sideløbende også afvikles i Norge, Sverige og Finland.

Han forklarer, at det i første omgang ikke er afgørende, hvorvidt danskerne anskaffer sig en alarm fra det lokale byggemarked til 100 kroner eller et mere avanceret system.

Test dit hjem

Et af midlerne i kampagnen er en ”IQ test”, hvor danskerne kan teste hvor brandintelligent deres hjem er.

- Vi ved desværre, at mange danskere kommer til at score et rundt nul i testen, og vi håber, at det vil være med til at åbne deres øjne for alvoren. Testen tager mindre end 30 sekunder at tage, og giver et godt billede af, hvordan man er rustet i tilfælde af brand, siger Peter Folman.

Tag testen her.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.