Danmark

Dedikeret fan: Jeg hører kun Springsteen

Allerede natten til lørdag satte de første fans sig i kø til The Boss' koncert på Roskilde Festival.

Dedikeret fan: Jeg hører kun Springsteen

Lørdag aften klokken 21 træder den amerikanske rocklegende Bruce Springsteen ind på Roskilde Festivals Orange Scene.

Men allerede 19 timer inden showstart ankom syv aalborgensere til festivalpladsens porte. Her gav de sig til at vente.

Klokken 5 blev de lukket ind på den nattetomme plads og kunne sætte sig i kø ved indgangen til det lukkede "pit-område" foran Orange Scene.

- Vi skal være sikre på at komme helt op foran. Det er vigtigt at være med helt fremme, forklarer Carsten Kragelund, der sammen med seks familiemedlemmer tog toget fra Nordjylland klokken 22 fredag aften.

Han har set Bruce Springsteen spille 10 gange før. Alene i år er det hans femte koncert.

En let sommerregn daler ned på Carstens gennemsigtige regnslag, og de medbragte foldestole bliver stadig mere mørkegrønne af vandet fra oven.

Alligevel er stemningen høj.

Et par håndfulde entusiaster har sluttet sig til aalborgenserne, og der er sat gang i en passioneret diskussion om, hvor højt amerikanerens plader skal spilles.

- Man kan diskutere de oplevelser, man har haft med hans koncerter. Og hvilke sange man synes er bedst, forklarer Carsten om det sociale element i den lange ventetid.

Han er ikke ked af at gå glip af de mange andre koncerter, der afvikles, mens han sidder i kø.

- Jeg hører kun Springsteen. Det er ikke engang løgn. Han er jo gud, mand. Han er et helt liv. Jeg har hørt ham, siden jeg var ni. Og i dag er jeg 41, konstaterer Carsten.

- Jeg har lige spurgt, om han vil med rundt på pladsen og se en koncert, men det gider han ikke, lyder det lettere misfornøjet fra kæresten, Charlotte Mousten.

Carsten 18-årige nevø, Stefan, er også med i køen. Han har medbragt en elektrisk guitar uden strenge, hvorpå der med bronzefarvet spraymaling er skrevet "Youngstown".

- Det er en gammel aflagt guitar, som jeg ikke rigtig brugte. Så vi valgte at lave den om til et skilt i håb om, at han spiller sangen, forklarer Stefan, som har været til Springsteen-koncert mellem seks og otte gange før.

- Jeg er blevet indoktrineret med det, siden jeg blev født, forklarer han.

- Han røg ud til tonerne fra "Born In The USA", lyder det selvtilfreds fra faderen i baggrunden.

Stefan mener dog selv, at han har et "lidt mere afslappet forhold" til The Boss, som Springsteen kaldes, end resten af familien. Det er primært hans koncerter, Stefan beundrer.

- Han er fantastisk til at optræde, få publikum med og have kontakt med dem. Der opstår en særlig forbindelse, forklarer han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.