Deep Purple til Skovrock

Det engelske rockband kommer til Aalborg til sommer

Det engelske rockband Deep Purple kommer til Aalborg til sommer. Arkivfoto

Det engelske rockband Deep Purple kommer til Aalborg til sommer. Arkivfoto

AALBORG:Det engelske rockband ryster bladene på bøgetræerne i Skovdalen, når de som eneste sted i Danmark på deres 2013 turne indtager udendørs scenen i 8. august næste år.

Bandet, der blev dannet tilbage i 1968, var blandt pionererne inden for heavy metal og moderne hård rock, og var på et tidspunkt registreret i Guiness Book of World Records som klodens højest spillende band.
Gennem tiden har bandet haft mange udskiftninger, men består i dag af de tre gamle medlemmer Ian Gillan (vokal), Ian Paice (trommer), Roger Glover (bas) samt Steve Morse (1994, guitar) og Don Airey (2001, tangenter), og er efterhånden ganske stabil i den opstilling.
I 2012 kunne Deep Purples centrale album ”Machine Head” fra ’72 fejre fyrre års jubilæum, og det fik bl.a. Metallica og Iron Maiden til at medvirke til en hyldestudgivelse ”Re-Machined: A Tribute to Machine Head”.
I 1972 bestod Deep Purple af forsangeren Ian Gillan, foruden Richie Blackmore på guitar, Ian Paice på trommer, Roger Glover på bas og Jon Lord på orgel, der døde i juli i år af en blodprop. De skabte nogle af rockmusikkens største evergreens med sange som ”Smoke on the Water”, ”Highway Star”, ”Space Truckin” og ”Lazy”, der ikke blot står som en milepæl i bandets bagkatalog, men også i den hårde rock i bredere forstand.
Skovscenen har plads til 5.000 publikummer.
Billetsalget til Deep Purple Skovrock koncerten åbner mandag formiddag 26. november i Aalborg Kongres & Kultur Center samt på akkc.dk og www.billetlugen,dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.