Udland

Deep Purples keyboardspiller er død

Jon Lord fra rockbandet Deep Purple døde mandag af en blodprop. Han blev 71. Fans og venner begræder hans død.

Deep Purples keyboardspiller er død

Han har betaget fans verden over i bands som Whitesnake og især Deep Purple. Mandag døde keyboardspilleren Jon Lord af en blodprop - 71 år gammel.

- Det er med dyb sorg, vi kan meddele, at Jon Lord er død af en blodprop i lungen mandag 16. juli. Det sker efter en lang kamp mod kræft i bugspytkirtlen, lyder det på Lords officielle hjemmeside.

Ud over at spille keyboard i Deep Purple i årene 1968-1976 og 1984-2001 er Jon Lord også medstifter af bandet. Og han har været med til at skrive mange af Deep Purples mest kendte sange, heriblandt kæmpehittet "Smoke On The Water".

Men Jon Lord havde ikke nok i de to store britiske rockgrupper Deep Purple og White Snake. Derudover har han blandt andet gjort sig i grupperne The Artwoods samt Paice, Ashton & Lord.

Og musikken har da også spillet en stor rolle for Jon Lord det meste af hans liv. Allerede som helt ung begyndte han at spille klaver og tog lektioner i klassisk musik.

Som 19-årige fik han et stipendium til en dramaskole i London og begyndte at spille jazz og rhythm and blues på pubber rundt omkring i byen.

Jon Lord har kæmpet mod kræft i bugspytkirtlen siden august sidste år. Han var omgivet af sin familie på en klinik i London, da han døde.

Men ikke kun familien sørger over den 71-årige Deep Purple-stjernes død. På Twitter strømmer hilsnerne ind fra både fans og berømtheder.

- Hvor er det sørgeligt at høre, at Jon Lord er død, skriver metalbandet Iron Maiden, mens Ewan McGregor mindes en duet mellem Jon Lord og Tony Ashton.

- Deep Purples Jon Lord er død som 71-årig. Jon spillede med min gode ven Tony Ashton. De jammer ovenpå nu, skriver skuespilleren.

Og den britiske jazzmusiker Jamie Cullum sender en sidste hilsen:

- Hvil i fred Jon Lord - tangenternes helt. Jeg tror stadig, jeg har en af dine Moog-synthesizers, skriver han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.