Degraderet søofficer skal i Højesteret

Forsvarsministeriet giver sig ikke uden kamp. Nu skal Højesteret afgøre, om det var i orden at degradere ham.

Degraderet søofficer skal i Højesteret

Den degraderede søofficer Per Tidemand får ikke sin stjerne på skulderen tilbage lige med det samme.

Onsdag besluttede Forsvarsministeriet at tage sagen om Tidemands degradering videre til Højesteret, efter at landsretten underkendte ministeriet afgørelse.

- Vi er ikke enige i afgørelsen fra Østre Landsret, så derfor mener vi, at der er behov for at få den prøvet i Højesteret, siger Flemming Orth fra Kammeradvokaten, der repræsenterer ministeriet.

Tidemand blev degraderet fra kommandør til orlogskaptajn efter frås med offentlige midler.

Med sin fagforening i ryggen indbragte han sagen for Østre Landsret, der underkendte degraderingen Ikke ud fra en vurdering af overforbruget, men ud fra en ren juridisk tolkning.

I stedet for at pille stjernerne af søofficeren på baggrund af tjenestemandsloven, burde forsvaret havde udnyttet mulighederne i disciplinarloven i stedet.

Sagen startede, da et anonymt brev sendt til Ekstra Bladet og flere af forsvarets myndigheder i 2009 kritiserede Tidemand for at bruge løs af forsvarets penge.

En intern revision overbeviste forsvaret om, at de militære kasser skulle have betalt for meget til en række tjenesterejser, hvor officeren havde indlogeret sig for dyrt på kroer og herregårde.

/ritzau/

Forsiden