Dejan Cukic er familiefar og filmstjerne: Vi kæmper og elsker

Dejan Cukic er forankret i sin familie, som inspirerer ham i arbejdet som skuespiller.

DEJAN Foto: Free/Fotograf: Julie Vrabelová

DEJAN Foto: Free/Fotograf: Julie Vrabelová

Dejan Cukic suser rundt som skuespiller, men uanset hvor han er, og hvad han laver, er han dybt forankret i familien.

Den 50-årige filmveteran har været sammen med sin kæreste, siden han var 15, og sammen har parret tre børn.

Netop forholdet til familien er central i fortsættelsen af filmatiseringen af Lene Kaaberbøls fantasybøger om "Skammerens datter", hvor Cukic i "Skammerens datter II - Slangens gave" spiller skammerdatteren Dinas far, Sezuan.

- Man prøver jo at være en god far, når man får børn, og det er det, der er fedt ved historien og fascinerer mig. Midt i den her fantasyfilm med drager, søslanger og slåskampe er der en meget rørende far-datter-historie, fortæller Cukic til Ritzau Fokus, som møder ham under optagelserne, der finder sted nær Tjekkiets hovedstad, Prag.

I "Skammerens datter II - Slangens gave" skal datteren Dina igennem et hæsblæsende eventyr, hvor hun samtidig skal samarbejde med sin far, som hun aldrig har mødt før, men kun har hørt historier om.

Derfor skal de to stole på hinanden og snakke sammen, og det er også to meget vigtige elementer for Dejan Cukic som far og som kæreste.

- Jeg er familiemenneske, jeg har selv tre børn og har været sammen med min kæreste i 35 år. Vi er jo ikke fejlfrie nogle af os, men vi kommunikerer utroligt meget, og på den måde løser man tingene. Vi kæmper, og vi elsker hinanden, siger skuespilleren og fortsætter:

- Min kvinde hader mig, hver gang jeg nævner hendes navn, men jeg kan ikke lade være. Når man laver film, så taler man altid om relationer, og man tager altid udgangspunkt i sig selv - det gør jeg i hvert fald, når jeg arbejder, om det er fantasy, eller hvad det er - og man kan kun spille på de følelser, man nu engang kender selv.

Cukics egen familie er taget med til Tjekkiet, og det betyder enormt meget for skuespilleren, som medvirker i filmen sammen med blandt andre Nicolas Bro, Søren Malling og Jakob Oftebro.

- Jeg har fortalt mine børn, at jeg spiller troldmand, og min lille søn sagde: "Ikke en heks, vel, far?" "Ikke en heks", svarede jeg. "Godt", sagde han og gav mig en krammer.

- Jeg kan selv huske det som barn, at jeg elskede det magiske univers. Det er der, fantasien får lov til at blive sluppet løs, siger Dejan Cukic.

"Skammerens datter II - Slangens gave" får premiere i 2019.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.