Dejlig vin til maden

Det be­ta­ler sig at købe tre flas­ker i som­mer­pe­rio­den. Nor­malt kos­ter en flas­ke 100 kr.

Det be­ta­ler sig at købe tre flas­ker i som­mer­pe­rio­den. Nor­malt kos­ter en flas­ke 100 kr.

Guerrieri Rizzardi Pojega 2004, Valpolicella, Italien. H. J. Hansen Vinhandel, Aalborg, tre flasker for 250 kr. Corvina er en af de vigtigste druer i området nord for Verona. Det er også hoveddruen i Pojega. Den drue kan udrette det mest imponerende, bl.a. de berømte Amarone-vine, hvor druerne har tørret omkring tre måneder, inden de omsættes til vin. Hovedvinen i området hedder Valpolicella. Mellem de to findes en type, der hedder Ripasso. Her er en Valpolicella forbedret ved at lagre på f.eks. presserester eller bundfald fra amaronefremstillingen. Det kommer der ofte rigtig god vin ud af til fornuftige priser. Pojega er en god repræsentant for typen. Den er velkonstrueret, ren og tør - en dejlig madvin, jeg gerne vil drikke en hel aften, bare ikke til ost. Seks point af otte.