Dele af USA's kongresbygning blev evakueret

Amerikansk politi er på stikkerne. Men alarm er afblæst igen i evakueret bygning, der huser en del politikere.

Amerikansk politi uden for Cannon House Office Building i Washington, der torsdag var tømt for mennesker i en time på grund af en brandalarm. Foto: Eric Baradat/Ritzau Scanpix

Amerikansk politi uden for Cannon House Office Building i Washington, der torsdag var tømt for mennesker i en time på grund af en brandalarm. Foto: Eric Baradat/Ritzau Scanpix

En kontorbygning, der huser mange politikeres kontorer og er en del af kongresbygningen i Washington, blev torsdag aften dansk tid evakueret.

Årsagen til evakueringen var, at en brandalarm var gået i gang på grund af en fejl i det elektriske system, oplyser politiet ved kongresbygningen ifølge Reuters.

Bygningen blev tømt for mennesker i omkring en time, indtil politiet havde undersøgt stedet.

Kongressen er ikke samlet i disse dage, og de fleste medlemmer af Repræsentanternes Hus befinder sig i deres hjemstater for at føre valgkamp.

Evakueringen fandt sted samme dag, som flere mistænkelige pakker er blevet opsnappet i posten.

Torsdag blev der fundet en formodet bombe, der var sendt til skuespilleren Robert De Niro i New York, samt to mistænkelige pakker adresseret til den tidligere demokratiske vicepræsident Joe Biden.

Pakkerne, der menes at indeholde bomber, er blevet sendt til fremtrædende Demokrater og forskellige kritikere af præsident Donald Trump.

Nogle af pakkerne var adresseret til tidligere præsident Barack Obama og den tidligere præsident Bill Clinton og hans hustru, tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton.

Der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at der er en sammenhæng mellem torsdagens evakuering ved kongresbygningen i Washington og de i alt ti pakker, der er opsnappet i posten i de seneste dage.

Tidligere på ugen blev kongresbygningen i Washington kortvarigt evakueret som led i en øvelse.

Desuden har der gennem noget tid været en renovering i gang af den pågældende bygning, Cannon-kontorbygningen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.