Delikat gæst i nettet

Langusteren fanges ikke normalt i danske farvande, men der er undtagelser.

Jens Fogh-Andersen,
Langusteren, øverst, sammen med en almindelig sort hummer.
EMNER 2. september 2007 22:30

Langusteren er ingen hummer, men ligesom hummeren er den lidt af en delikatesse på spisebordet. Den findes normalt i Middelhavet og langs Europas vestkyst og nordpå op i den engelske kanal, men træffes ikke i danske farvande. Ingen regel uden undtagelse, for fredag morgen landede Morten Nielsen og HM 44 en languster til Fiskernes Fiskesortering i Hanstholm. Den var fanget lige uden for Hanstholm, og det er så vidt vides første gang, det er sket. Normalt lever langusteren på klippegrund på 50-100 meter vand. Den 30-40 centimeter lange og op til fire kilo tunge languster har i modsætning til hummeren ingen klosakse, men er til gengæld udstyret med nogle imponerende følehorn. De kan bruges som våben, når de piskes fra side til side, og gnider langusteren følehornene mod midten af sit hoved giver det en knirkende lyd. Langusterens kød er hvidt og meget delikat. Den spises kogt, grillet, stegt og marineret.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...