Deltagere følte sig i livsfare ved ekstremløb

Mange deltagere var meget utrygge, da de skulle svømme til Egholm under stort forhindringsløb

Omkring 30 personer i Nordic Race blev hevet op i en redningsbåd ved svømmeturen til Egholm.

Omkring 30 personer i Nordic Race blev hevet op i en redningsbåd ved svømmeturen til Egholm.

AALBORG:Det store Nordic Race forhindringsløb, der blev arrangeret i Aalborg sidste weekend med omkring 1000 deltagere, bliver kritiseret for manglende sikkerhed, da løberne som en af de indlagte forhindringer i løbet skulle svømme fra Lindholm til Egholm.

Arrangørerne af løbet havde på forhånd testet turen, men det havde de gjort i vindstille vejr og med lavvande.

Da løbsdeltagerne blev sendt afsted ved middagstid søndag, var det dårligt vejr med megen blæst og stærk strøm.

30 hevet op i redningsbåd

Ude i vandet havde mange af svømmerne store problemer med strømmen og bølgerne. Omkring 30 personer blev hevet op i den ene redningsbåd, som var anskaffet til lejligheden.

420 personer stillede til start til løbet om søndagen, godt 375 gennemførte hele turen, og cirka 35 deltagere måtte opgive at komme til Lindholm og løb i stedet for ruten på Lindholm to gange.

På Facebook har kritikken af sikkerheden ved svømmeturen været hård. Flere personer beskriver forholdene som livsfarlige og kalder det et mirakel, at det ikke endte i en tragedie for nogen af svømmerne.

En af deltagerne, som NORDJYSKE har været i kontakt med, Trine Larsen, beskriver oplevelsen.

- Strømmen har taget mig langt væk fra bøjen, bølgerne rammer mig i ansigtet, jeg sluger vand, kan ikke få vejret, og hver gang jeg får pusten igen, rammer en ny bølge mig. Jeg kigger efter redningsbåden, men den er nok 200 meter væk fra mig. Set i bakspejlet var turen livsfarlig, siger hun.

Arrangører strammer op

Løbsarrangør Jonas Elming erkender, at der var problemer med sikkerheden ved svømmeturen til Egholm.

Inden løbet kontaktede arrangørerne Kystlivredderne i Aalborg for at høre dem, hvad de ville anbefale af sikkerhed.

- De anbefalede, at vi havde en livredder på Lindholm og en på Egholm samt en båd med to livreddere. Vi endte endda med at have en ekstra livredder på den ene bred, siger Jonas Elming.

Ikke alle gennemfører

Han lægger vægt på, at det er et ekstremløb, og at det ikke er meningen, at alle deltagere skal gennemføre løbet, men at der naturligvis ikke skal være nogen, der føler, at de er i livsfare.

- Løbet er det hårdeste løb, vi har holdt til dato, mener Jonas Elming, der lover, at sikkerheden bliver bedre til næste år.

Det er tidligere soldater, der står bag løbet, og et af formålene med løbet er at indsamle penge til foreningen Støt Soldater og Pårørende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.