Demente kommer i aflastning

Nyt tilbud sikrer, at borgere kan blive i eget hjem

Esben Heine og Bente Poder
Plejehjemsleder Lene Weibel Christiansen er ved at gøre klar til de nye, midlertidige beboere.
Dronninglund 1. februar 2018 04:42

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND: Periodevis aflastning. Det er et nyt tilbud fra plejehjemsområdet i Brønderslev Kommune til borgere, der lider af demens. Der tilbydes aflastningsophold på Valdemarsgadecentret i Brønderslev.

- Ideen med tilbuddet er at give personer, der har behov for det fast støtte, vejledning og guidning, så den raske ægtefælle aflastes, fortæller leder af Valdemarsgadecentret, Lene Weibel Christiansen.

De personer, der er omfattet af ordningen, bevarer den hjælp og støtte, der er brug for i dagligdagen, så borgeren fortsat er i stand til at mestre sit liv.

Lene Weibel Christiansen mener, at tilbuddet medvirker til, at personen bliver længst muligt i eget hjem.

Der tilbydes en uges aflastning hver sjette uge - fra mandag middag til søndag aften.

Under opholdet på Valdemarsgadecentret bor borgeren i egen bolig med badeværelse. Boligen er møbleret, og der er tv i lejligheden.

- Man kan tage sine personlige ting med, som f.eks. fotografier, bøger, nipsting med mere. Under opholdet er der en kontaktperson tilknyttet.

Lene Weibel Christiansen understreger, at borgere vil opleve et trygt miljø, hvor de er omgivet af personale med højt fagligt niveau.

Efter behov bliver der mulighed for at møde social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælpere, sygeplejersker, diætist samt ergo- og fysioterapeuter.

- Personalet vil gøre meget ud af, at borgerne er med i hverdagslivets aktiviteter. Det kan være at dække og rydde bordet samt gå en lille tur eller lignende.

- Sådanne helt almindelige aktiviteter er vigtige for, at borgeren kan bevare sine funktioner, påpeger Lene Weibel Christiansen.

De personer, der kommer på aflastning, skal selv have artikler til personlig hygiejne, som shampoo, toiletsager og barbergrej med.

Maden til beboerne kommer fra Nordjysk Mad I/S, der har hjemsted på Brønderslev Psykiatriske Sygehus.

Det er kommunens visitation, der bevilger periodevis aflastning. Det er gratis at få periodevis aflastning, men ægtefællen skal betale 137 kr. om dagen til vask og kost.

Tilbuddet træder i kraft i dag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...