Demente sendes ud af byen

Pårørende vil ikke acceptere tvangsflytning af demente

Aase Klausholm og hendes mand, Erling, har boet i villaen i Brønderslev siden 1967. Nu nærmer tiden sig, hvor Erling må på plejehjem pga. tiltagende alzheimers. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Aase Klausholm og hendes mand, Erling, har boet i villaen i Brønderslev siden 1967. Nu nærmer tiden sig, hvor Erling må på plejehjem pga. tiltagende alzheimers. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

BRØNDERSLEV:69-årige Aase Klausholm fra Brønderslev er forfærdet over et forslag om at flytte de demente fra demensafdelingen i Valdemarsgade til Stenumgård.

Valdemarsgade skal derefter bruges til genoptræning, rehabilitering og aflastning.

- Det er så forfærdeligt, hvis de gør det, siger Aase Klausholm.

Hun er gift med 74-årige Erling Klausholm, der fik diagnosen alzheimers for fem år siden. Det går ned ad bakke for ham, og før eller siden skal han på plejehjem. Henover vinteren har han flere gange været i aflastning i Valdemarsgade.

Erling bryder ud

- Valdemarsgade har en lukket gårdhave, hvor han kan skovle sne, feje blade sammen og passe blomsterbedene. Så føler han, han har lavet et stykke meningsfuldt arbejde. Det er jo livskvalitet. Han kan ikke bare sidde på sin flade, fortæller Aase Klausholm.

Hun er fuld af lovord om centret i Valdemarsgade, der er bygget specielt til demente.

- Hvis Erling skal til Stenum, bryder han ud, frygter Aase Klausholm, der er bange for at hendes mand en dag vil tumle rundt på markerne omkring Stenum, uden en ærlig chance for at finde tilbage.

Peer Thisted (S), der er formand for ældreomsorgsudvalget, sagde i NORDJYSKE mandag, at han forventer, at de pårørende vil acceptere flytningen fra Valdemarsgade til Stenumgård.

Mere status i hjertesygdom

- Vi accepterer det da ikke. Bevar dog de 18 pladser til demente i Valdemarsgade, og flyt genoptræningen til Stenum. Hvis genoptræningen absolut skal være i Brønderslev by, så læg det i Tygelsgade, lyder opfordringen fra Aase Klausholm.

- Men der er åbenbart status i at være opereret for en hjertesygdom eller at have fået en ny hofte. Der er ingen status i at være dement. Overhovedet. De demente, kan vi bare sende ud af byen, siger hun bittert.

Ældreomsorgsudvalget har ikke kunnet nå til enighed om at flytte de demente til Stenumgård, så spørgsmålet skal afgøres i byrådet.

- Jeg vil opfordre alle politikerne til at gå ind i Valdemarsgade og se, hvor godt de har det der, inden de stemmer om forslaget, siger Aase Klausholm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.