Demokrater kræver republikaner fjernet i opgør om FBI-notat

I brev sendt til formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, kræves Devin Nunes "øjeblikkeligt fjernet".

Ritzau
Fremtrædende demokrater kræver Devin Nunes fjernet fra efterretningsudvalg i Repræsentanternes Hus. Foto: Scanpix/Alex Wong/arkiv
Politik 1. februar 2018 19:40 - Opdateret 2. februar 2018 00:17

Præsident Donald Trump vil godkende offentliggørelsen af et stærkt omstridt efterretningsnotat, meddeler Det Hvide Hus ifølge AFP.

Trump mener, at notatet kan ødelægge tilliden til hele den undersøgelse, som tidligere FBI-chef Robert Mueller står i spidsen for.

Notatet beskriver angiveligt, hvordan FBI og justitsministeriet skulle have udnyttet et overvågningsprogram til uretmæssigt at overvåge et medlem af Donald Trumps valgkampagne.

Notatet førte torsdag til et politisk opgør i Kongressen, da lederen af Det Demokratiske Parti i det amerikanske senat, Chuck Schumer, opfordrede til, at republikaneren Devin Nunes fjernes fra sin post som formand for efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus.

Begrundelsen er, at han ifølge kritikere forsøger at undergrave undersøgelserne af en mulig forbindelse mellem Rusland og Trumps valgkampagne.

Schumer kræver i et brev sendt til formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, at Devin Nunes "øjeblikkeligt fjernes".

I brevet rejses samtidig spørgsmål om, hvorfor Repræsentanternes Hus ikke har reageret troværdigt på den russiske indblanding i valgkampen og er begyndt at forebygge fremtidige russiske cyberangreb.

Den demokratiske leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, kræver også, at Nunes fjernes.

Efterretningsudvalget har ved en afstemning vedtaget at offentliggøre det hemmelige notat, som er skrevet af udvalgets republikanere. I notatet påstås det, at FBI og justitsministeriet er imod Trump.

Notatet er på fire sider, og FBI oplyser, at man kun har haft "begrænset" tid til at gennemgå det. Alligevel er konklusionen ret klar.

Demokratiske politikere siger imidlertid torsdag, at der er ændret vigtige passager i notatet.

FBI-chef Christopher Wray har advaret Det Hvide Hus om at offentliggøre notatet, fordi det "tegner et forkert billede".

Trump blev i kølvandet af sin såkaldte State of the Union-tale tirsdag hørt sige, at han var "100 procent" sikker på, at notatet skulle lægges frem.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...