Demokrati-dag for syvendeklasser

24 syvendeklasser lærte om demokratiet i alle dets former

Jakob Kanne Bjerregaard og Torben Hansen
Cecilie Bjerregaard Rasmussen viser demokratiets tegn, som er et ønske om og mulighed for at ytre sig.
Skolevæsen 12. september 2013 10:42

AALBORG: Demokrati er vigtigt, og det skal også skolebørn lære. Derfor havde læreruddannelsen i Aalborg og Ung Aalborg arrangeret en demokrati-dag, hvor 24 af byens syvendeklasser skulle lære om vores samfunds grundpille.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, at demokrati er ret vigtigt og den styreform, vi bekender os til. Derfor er det nødvendigt, at vores elever lærer om den styreform og hvilke muligheder de har for at få indflydelse, siger Thomas Stentz Mortensen, underviser på UCN Læreruddannelsen i Aalborg.

Rundt omkring i Aalborg var klasserne spredt på forskellige steder, hvor de kunne lære de forskellige hjørner af demokratiet.

Som på hovedbiblioteket, hvor den stod på ytringsfrihed.

- Vi er ved at lære om demokrati og politikerne, der har magten og indflydelse på, hvad der sker i landet, siger Cecilie Bjerregaard Rasmussen fra 7. b på Vester Mariendal Skole.

Hun er afsted med sin klasse og får undervisning af lærerstuderende Lise Pedersen.

- De skal finde ud af sammenhængen mellem medierne og demokratiet. Mange af eleverne bevæger sig på Facebook og ser nyheder. De ved meget om ytringsfrihed i forvejen, så jeg prøver at putte lidt begreber ind hist og her, siger Lise Pedersen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...