Tæt politisk opgør i Ohio går ikke Trumps vej

Suppleringsvalg i mangeårigt republikansk distrikt i Ohio giver næsten død løb og opmuntring til Demokrater.

Tilhængere af republikanske Troy Balderson følger her med i optællingen af det ekstremt tætte suppleringsvalg i Ohio. Foto: Justin Merriman/Ritzau Scanpix

Tilhængere af republikanske Troy Balderson følger her med i optællingen af det ekstremt tætte suppleringsvalg i Ohio. Foto: Justin Merriman/Ritzau Scanpix

I et med spænding imødeset suppleringsvalg til USA's kongres i den amerikanske delstat Ohio er den republikanske kandidat Troy Balderson blevet presset hårdt af den demokratiske udfordrer, 31-årige Danny O'Connor.

Valget tirsdag var en vigtig test på, hvor stærkt Republikanerne og Demokraterne står efter mere end halvandet år under den republikanske præsident, Donald Trump.

Med alle stemmerne talt op har Balderson cirka 1700 flere stemmer end Troy. Men der kommer ikke noget officielt resultatet, før 8000 brevstemmer er talt op.

Valget var en stor opmuntring for demokraterne. Valgdistriktet har været under republikansk kontrol siden starten af 1980'erne.

Det tætte opgør i Ohio blev en folkeafstemning for og imod Trump og hans ledelse inden midtvejsvalget i november. Trump var i Ohio for at føre kampagne for Balderson, og udfaldet var ikke en sejr for præsidenten.

Ved midtvejsvalget er samtlige 435 medlemmer af Repræsentanternes Hus på valg. De vælges for to år ad gangen.

Samtidig er en tredjedel af de 100 senatorer på valg i november. De vælges for seks år ad gangen.

For de to kandidater i Ohio er det en kort frist, uanset, hvem der vinder. De holder pladsen i Kongressen i tre måneder, før de igen møder hinanden ved midtvejsvalget.

Demokraterne håber, at de i november kan fravriste Det Republikanske Parti flertallet i Repræsentanternes Hus.

Der var tirsdag også andre interessante valg i USA.

Et spektakulært resultatet kom i staten Missouri. Her sagde vælgerne med stort flertal nej til en arbejdslov, som statens kongres allerede har vedtaget. Loven ville gøre det sværere for fagforeninger at organisere arbejdere.

Også i Missouri tabte anklageren i amtet St. Louis, Bob McCulloch, et primærvalg. Han blev berygtet for sin hårde linje under urolighederne i Ferguson i 2014. De var udløst af, at en politimand skød den sorte teenager Michael Brown.

Det blev startskuddet til den landsdækkende bevægelse "Black Lives Matter".

I Michigan har demokraterne uden modkandidat udpeget Rashida Tlaib som deres kandidat ved valget. Hun kan blive den første muslimske kvinde i USA's kongres.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.