Udland

Demonstranter erobrer Kijev-plads: Betjente føres bort

Sårede bæres væk på Uafhængighedspladsen i Ukraines hovedstad få timer efter, at parter aftalte våbenhvile.

Ukrainske demonstranter har efter voldsomme kampe med sikkerhedsstyrker genindtaget Uafhængighedspladsen, Maidan, i Kijev, hvor flere betjente ifølge ukrainsk tv bliver ført bort af kampklædte aktivister.

Tv-billeder viser demonstranter storme frem på områder af pladsen, som onsdag var blevet indtaget af urobetjente og sikkerhedsstyrker dagen efter de mest blodige uroligheder i Ukraine i mere end 20 år.

Mindre end 12 timer efter, at præsident Viktor Janukovitj og de to oppositionsledere Vitalij Klitsjko og Arsenij Jatsenjuk aftalte en våbenhvile, ser denne allerede ud til at være brudt.

De nye voldsomme sammenstød kommer netop, som udenrigsministrene fra Tyskland, Polen og Frankrig er landet i den ukrainske hovedstad for at overtale præsidenten og de to oppositionsledere til at vende tilbage til forhandlingsbordet.

Ifølge netavisen Kiev Post meldes en betjent dræbt i de nye sammenstød, hvorved dødstallet vil være steget til 29 oven på tirsdagens blodsudgydelser på Uafhængighedspladsen.

Her blev der atter kastet med brandbomber, sten og chokgranater, mens begge sider beskylder hinanden for at gøre brug af snigskytter.

- Det der foregår, det er, at demonstranterne er brudt igennem brandbæltet, der ellers har adskilt demonstranter og politi.

- Jeg tror i hvert fald, at der er båret 25 svært tilskadekomne betjente væk, adskillige af dem bløder fra deres ansigter, fortæller DR's udsendte reporter, Matilde Kimer, til DR Nyheder fra Kijev.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst