Demonstranter giver den gas på rådhuspladsen

”Skifergas-nej-tak” demonstrerer før aftenens byrådsmøde

Der har tidligere været demonstrationer mod skifergasboringer. Her foto fra en demonstration ud for Europaparlamentet i Strasbourg i november i år.  Foto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Der har tidligere været demonstrationer mod skifergasboringer. Her foto fra en demonstration ud for Europaparlamentet i Strasbourg i november i år. Foto: Scanpix Scanpix Denmark

FREDERIKSHAVN:Byrådsmedlemmerne fra Frederikshavn Byråd bliver mødt med sang og musik, når de i aften skal tage stilling til, om der skal bores efter skifergas i den sydlige ende af kommunen.

De nordjyske foreninger bag ”Skifer-gas-nej-tak” samler sine repræsentanter fra Hjørring, Frederikshavn-Sæby, Brønderslev og Aalborg, og de vil ”synge politikerne ind i byrådssalen og samtidig synge så højt, at gassen bliver udenfor”.

Spørgsmål til borgmesteren

Demonstrationen starter klokken 18.30 på rådhuspladsen, og et kvarter inden byrådsmødets start klokken 19 er der mulighed for at stille spørgsmål til borgmester Lars Møller.

Det er det fransk-ejede energiselskab Total, der har søgt om tilladelse til en efterforskningsboring efter skifergas på ejendommen Ovnstrupvej 6 i Dybvad.

Første fase består af en dybdeboring og kerneprøver.

Plan- og miljøudvalget behandlede sagen 6. november. Her anbefalede et flertal, at sætte gang i processen, hvorefter SF’s Paul Rode Andersen begærede sagen i byrådet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.