Uro under El Clasico efterlader 64 personer tilskadekomne

Under kampen mellem Barcelona og Real Madrid kom demonstranter i klammeri med politiet uden for banen.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-REAL MADRID-DEMO Demonstranter kom i klammeri med politiet, mens Barcelona og Real Madrid spillede 0-0. Pau Barrena/Ritzau Scanpix

BARCELONA:64 personer kom ifølge myndighederne til skade, da demonstranter onsdag aften stødte sammen med politiet uden for fodboldstadionet Camp Nou i Barcelona, skriver nyhedsbureauet AFP.

Blandt de tilskadekomne var 39 politifolk. Politiet har dog selv meddelt, at 56 betjente blev såret, herunder to med brækkede knogler.

Derudover er ti personer blevet anholdt, siger det catalanske politi ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Inde på banen spillede Barcelona 0-0 mod ærkerivalen Real Madrid for første gang i 17 år.

Uden for - i nærheden af stadion - greb politiet ind over for maskerede demonstranter, der havde sat ild til skraldespande og en politibil for at barrikadere vejen, efter at politiet var mødt talstærkt op.

Mange af demonstranterne bar catalanske separatistflag, og under konfrontationen kom flere altså til skade.

Kampen mellem Barcelona og Real Madrid var egentlig programsat til 26. oktober, men blev dengang udskudt på grund af omfattende uroligheder i Barcelona.

Urolighederne og protesterne begyndte, da ni separatistledere fra Catalonien blev idømt fængselsstraffe ved Spaniens højesteret.

Før onsdagens fodboldkamp blokerede flere hundrede demonstranter fra gruppen Democratic Tsunami, der kæmper for catalansk selvstændighed, trafikken.

Af frygt for uroligheder var 3000 sikkerhedsfolk sat ind til kampen på Camp Nou, og begge hold havde fået instrukser om at møde op på det samme hotel otte timer før kampstart. Herfra blev de fragtet til stadion i samlet flok.

Inden på stadion blev der også demonstreret, da tilskuerne kort inde i anden halvleg kastede op mod 100 gule bolde ind på banen.

Tusindvis af fans fremviste samtidig et blåt banner med ordene: "Spanien, sid og tal", der var blevet uddelt af Democratic Tsunami inden kampen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.