Udland

Demonstranter trækker sig fra Kairo-palads

Militæret giver demonstranter ved præsidentpaladset i Kairo besked på at komme væk. De fleste retter ind.

Demonstranter trækker sig fra Kairo-palads

Demonstranterne ved præsidentpaladset i Egyptens hovedstad, Kairo, ser umiddelbart ud til at rette sig efter militæret.

Demonstranterne, tilhængere og modstandere af præsident Mohamed Mursi, fik besked på, at de skulle forsvinde fra pladsen senest klokken 15 (klokken 14 dansk tid).

Reuters skriver, at Mursi-tilhængerne har rettet sig efter militærets ordre, og det samme har en del af Mursi-modstanderne også.

Men ifølge Reuters er snesevis af modstandere fortsat ved pladsen. Pigtråd forhindrer dem dog i at komme ind på pladsen.

Modstandere og tilhængere af den islamiske præsident Mursi har været i blodige gadekampe ved pladsen, hvor militæret, inden fristen for at komme væk udløb, havde kørt mindst 10 kampvogne i stilling rundt om paladset.

- Den Republikanske Garde har besluttet at rydde området rundt om præsidentpaladset klokken 15 lokal tid (klokken 14 dansk tid red) og forbyde protester ved institutioner, der tilhører præsidentskabet, hed det tidligere på dagen i en erklæring.

Det ventes, at præsident Mursi senere torsdag holder tale til nationen, efter at fem mennesker er dræbt under bataljerne ved præsidentpaladset.

Modstandere af Mursi rykkede ind på pladsen i tirsdags for at vise deres utilfredshed med, at Mursi har udstedt et dekret, der reelt hæver ham og hans beslutninger over domstolene.

Samtidig er de utilfredse med, at forfatningsudvalget efter deres mening har hastet forslaget til en ny forfatning igennem.

Onsdag begyndte der så at komme aktivister fra Mursis bagland, Det Muslimske Broderskab, til pladsen, og tingene eskalerede.

Det er meningen, at der skal være folkeafstemning om den nye forfatning 15. december.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.