Danmark

Den ældste og yngste skal kæmpe om en Oscar

I kategorien bedste kvindelige hovedrolle er der to nominerede, der slår aldersrekord i hver deres ende.

Den ældste og yngste skal kæmpe om en Oscar

Når Oscar-statuetterne bliver uddelt natten til mandag dansk tid, kan der blive slået rekord i kategorien bedste kvindelige hovedrolle.

Her er Quvenzhané Wallis med sine ni år nemlig den yngste, der nogensinde har været nomineret i den kategori.

Samtidig er Emmanuelle Riva, der spiller hovedrollen i Michael Hanekes guldpalmevinder "Amour" også nomineret. Hun er med sine 85 år - hun fylder 86 på Oscar-dagen - den ældste, der har været nomineret til den pris.

Skulle en af de to skuespillerinder gå hen og vinde i kategorien, vil de således blive henholdsvis den ældste eller yngste vinder.

Quvenzhané Wallis var kun fem år, da hun gik til audition på filmen "Beasts of the Southern Wild", der på dansk fik titlen "Hushpuppy".

Da man skulle være seks år for at gå til audition, løj hun sig et år ældre. Blandt mere end 4000 piger blev hun valgt til rollen som den unge pige Hushpuppy, der lever i slummen og skal lære at klare sig selv, fordi hendes far er alvorligt syg.

Emmanuelle Riva har tidligere fortalt til avisen The Times, at hun ikke følte, hun spillede skuespil i rollen som Anne, der bliver ramt af et slagtilfælde.

- Jeg spillede ikke rollen. Jeg var rollen, har hun sagt.

I kategorien er også Naomi Watts nomineret for sin rolle i tsunami-filmen "The Impossible".

Men eksperter og bookmakere mener at vide, at det endelige slag skal kæmpes mellem Jessica Chastain, der er nomineret for sin rolle i "Zero Dark Thirty" og Jennifer Lawrence, der har hovedrollen i "Silver Linings Playbook".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.