Udland

Den Arabiske Liga beder verdenssamfundet om at handle

Der er enighed i Den Arabiske Liga. De vil have, at omverdenen skal blande sig i konflikten i Syrien.

Den Arabiske Liga beder verdenssamfundet om at handle

Der hersker ingen tvivl hos Den Arabiske Liga omkring næste skridt i konflikten i Syrien. De ønsker, at det internationale samfund træder til.

- FN og det internationale samfund opfordres til at tage ansvar i overensstemmelse med FN's pagt og international lov ved at tage de nødvendige forebyggende foranstaltninger som følge af den formodede brug af kemiske våben den 21. august, hedder det i en udtalelse fra Den Arabiske Liga.

Samme melding kommer selvstændigt fra Saudi-Arabien. De opfordrer verdenssamfundet til at tage "alle nødvendige skridt" for at forhindre volden fra det syriske regime.

- Tiden er kommet til at opfordre verdenssamfundet til at påtage sig sit ansvar og udføre de foranstaltninger, der sætter en stopper for tragedien, siger den saudiarabiske udenrigsminister, Saud al-Faisal, under et møde med Den Arabiske Liga i Kairo søndag aften.

Det vil ligefrem føre til flere voldelige angreb at modsætte sig militær intervention i Syrien, mener Saud al-Faisal.

- Modstand mod internationale aktioner opmuntrer kun regimet til at fortsætte sine forbrydelser, siger han.

Om der vil komme en intervention i Syrien fra det internationale samfund er stadig uklart.

Lørdag besluttede USA's præsident Barack Obama at udskyde krigen mod det syriske styre og først foretage en afstemning om militæraktionen i Kongressen, der er på sommerferie til den 9. september.

Torsdag tabte den britiske premierminister David Cameron en afstemning i det britiske underhus om at få mandat til at deltage i en hurtig militæraktion i Syrien. 272 medlemmer stemte for forslaget, mens 285 stemte imod.

Cameron sagde efter nederlaget, at han vil handle i overensstemmelse med resultatet.

Den Arabiske Liga, der er en sammenslutning af selvstændige arabiske stater, erklærer også ved søndagens møde, at de mener, at det er den syriske regering, der står bag angrebet, der fandt sted i Ghouta-området i det østlige Damaskus den 21. august.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.